web analytics

Andaman

Andaman

Tayland’lıların düzenlediği en önemli turizm fuarı her yıl Haziran ayı başlarında gerçekleşen TTMPlus’dır. Gectiğimiz yıllarda fuar bu yıl her zamanki gibi Eylül ayında ,  yine eski havaalanı yakınlarındaki şehir merkezine uzak ama son  derece modern ve her yıl yeni bölümleri ilave olan fuar ve kongre merkezi Impact salonlarında yapılır.

Impact’da inşaatlar da sürüyor.Novotel tamamlanmış, yeni oteller de hızla inşaatlarını sürdürüyor. Gelecek yıllarda merkez büyüklüğü daha da adından söz ettirecek.

TTMplus fuarının ardından gerçekleştirilen fuar sonrası turlardan bizim seçtiğimiz Andaman’ın Mücevherleri’ni sizlere aktaracağız.

Fuar sonrası organize edilen bu turu yazmaya başlamadan fuar öncesi gerçekleştirilen yarım günlük turumuzdan söz edelim. Bangkok içersinde gerçekleşen bu turlar  şehrin değişik özelliklerine göre hazırlanmış. Bangkok bir alışveriş, kültür, eğlence, yeme içme ve sağlık şehri. Her yıl 15 milyonu aşkın yabancı turist, bu şehrin hem yüzen teknelerdeki otantik nehir alışverişlerine, hem modern alışıveriş merkezlerine geliyor, Budist tapınaklarını geziyor, 24 saat süren her zevke uygun eğlence merkezlerini dolaşıyor ve özellikle Asya ülkelerinden binlerce turist  güzellikten diş bakımına, cinsiyet değişiminden hertürlü cerrahi müdahaleye elverişli modern sağlık merkezlerine uğruyor. Sağlık turizmi son yıllarda özellikle Bangkok’da çok gelişti bu yüzden artık Avrupalı turistler de bu şehre sağlık turizmi nedeniyle gelmeye başladı. TTM’in organize ettiği fuar öncesi yarım günlük Bangkok turları da şehrin bu özelliklerine göre 5-6 değişik turdan oluşmuştu. Bangkok’la bir diğer özdeşleşmiş özellik de  masajlarıdır. Masaj okullarında özel olarak eğitim alan uzmanlar tüm Tayland’da mesleklerini sürdürürler. Yalnız Bangkok da sayıları 1 milyonu aşkın masaj salonu var. Kimi çok lüks, kimi yollarda ayaküstü ama her keseye uygun. Siz hiç 2 saate kadar süren yalnızca ayak masajı duydunuz mu ? Ya da sadece enseye yapılan 1.5 saatlik masajı ? Sadece turistler değil Taylandlılar içinde masaj adeta ibadet gibidir. Sabah akşam masaj salonlarını dolduranların çoğunluğu hep Taylandlılardır. İşte biz de bu kez bir masaj turu seçtik. ‘’Health and Wellness’’ adını taşıyan bu turumuzda Bangkok’un merkezindeki 5 yıldızlı Grande Centre Point Ratchadamri otelin içinde bulunan RarinJinda Wellness Spa’yı tanıdık. Bir spa zinciri olan Rarinjinda spaların en lüksü olan bu merkezde sağlık bölümlerini gezdikten sonra 1 saatlik bir vücut masajı ile bir gün önce geldiğimiz uzun uçak yolculuğumuzun yorgunluğunu attık.

Fuar sonrası turumuz Tayland ile Hindistan arasındaki denizin adı olan Andaman’ın Mücevherleri idi.

Sabah erken pırıl pırıl Suvarnaphumi Havalanının ferah girişinde tura katılacak olan diğer yabancı turizmcilerle buluştuk. Havaalanında bizim TAV’cıların da kulaklarını çınlatmayı unutmadık.( TAV’cılar neyse ki Atatürk Havaalanındaki hapisane kapılarına benzeyen tuvalet kapılarını kaldırıp biraz modern görünüşlü tuvalet girişine başlamışlar. Umarız bu metal görüntülü çirkin kapıların tümünü yakında kaldırırlar!)

Thai Havayolları ile 1 saat 20 dak.lık bir yolculuk sonrası sevimli Phuket Havaalanına inip turumuza başladık. İlk durağımız Thalang ve Krabi yolları üzerindeki eski Portekiz sömürgesi olan yerleşim bölgelerindeki evleri ve yapıları gezmek oldu. Daha sonraki yıllarda Çin ve Tayland mimari stillerinin de katılımı ile değişik mimari örneklerin bulunduğu bu caddelerde hoşgeldin içkimizi China Inn Café’de taze sıkılmış tropik meyve sularını içerek aldık. Yol üzerindeki farklı kültürlerin sanat eserlerini, antika ve tekstil ürünlerini satan mağazaları gezerek otobüsümüzle  Ao Po Grand Marina’ya ulaştık. Modern yat ve teknelerin arasından bizi Andaman denizindeki mantar gibi dikili Panak, James Bond ve Tum Lod adlarını taşıyan topluca Phi Phi adaları diye anılan adalar arasında gezdirecek  super motor yatımız M/Y Olympia’ya ulaştık. Sezonuna gore günlük kirası 4.000 USD ile 7.000 USD arasında değişen ve günlük 20 kişiye, 4 kamararsı ile konaklamalı 8 kişiye  kadar servis verebilen  ultra lüks teknemizde çok zengin bir büfede öğle yemeğimizi yiyerek gün batımına kadar Andaman denizindeki yüzlerce ada arasında turumuzu tamamladık.

  • 6.1.1Khaolak Laguna Oriental Restaurant_1024
  • 6.29 Evening Entertainment1_1024
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Bpat (88)_1024
  • DSCF2352_1024
  • DSCF3609_1024

Konaklamamız ve akşam yemeğimiz için bölgenin en sakin yerleşim yeri olan Khao Lak’da Laguna Resort ilk gecenin oteli olarak bize hizmet verdi.

Turmuzun ikinci günü macera sevenlere ayrılmıştı. Krabi’nin Phang Nga nehri üzerindeki Sea Land kampında bizleri nehrin azgın suları üzerinde rafting,  Tone Pariwat şelalesi altında yüzme ve filler üzerinde nehir geçişi de dahil olmak üzere 1 saatlik jungle gezisi bekliyordu. Öğle yemeğimizi de bu kampta aldıktan sonra bölgenin en lüks ve doğal olarak pahalı tesislerinden biri olan Rayavadee Premier Resort 2.gecemiz için güzel servisi ile bizi ağırlamaya hazırdı.

  • CD41_1024
  • VA 003
  • Image42_1024

Kara yolu ulaşımına elvermeyen dik dağlarla çevrili bir yarımadanın sakin üç koyuna yerleşik olan Rayavadee adlı tesisimize ulaşmak için tesisin tekneleri bizi otelin resepsiyon bölümündeki koyuna ulaştırdı. Ancak Andaman denizinin karekteristik özelliği ile gün batımında çekilen deniz suları teknelerin rıhtıma varmadan kumsala oturmasına sebeb oluyor.  Burada da otelin denizin içine girip teknelere yanaşan traktör servisi devreye giriyor. Hoşgeldiniz içkilerini daha tamamlayamadan programa uymak üzere Rayavadee’nin ünlü spasında masaj randevumuz olduğu ve 1 saatlik masaja davet ediliyoruz. Masajın ardından gün batımı tesisin bir diğer koyunda ve akşam yemeği de yine tesisin içindeki mağara girişindeki naturel ama lüks restoranında. Sabah kahvaltısından sonra, son gün programı çok erken başlayacağından, erken yatıp, erken kalkarak  Rayavadee’nin bir diğer koyundaki plaj ve müthiş manzaralı havuzundan faydalanmak üzere, yüksek sezonda Tayland için inanılmaz bir rakam olan geceliği 500.-€ dan başlayan dublex suitlerimizin yolunu tutuyoruz.

  • 12135-P2-3
  • Rayavedee1_1024

Son günümüz yine macera dolu. Mangrove ağaçlarının oluşturduğu yemyeşil jungle’lar arasında süzülen nehirde, kano ile Tham Lod ve Phee Hua Toh  mağaralarının keşfi. Ve öğle yemeğinin ardından Krabi havalalanına gidip bugüne kadar bindiğimiz en küçük uçak olan, sadece 2 yolcu ve 2 pilotdan oluşan planör ile 3 gün boyunca dolaştığımız adalara üzerinden alçak uçuş ile yarım saatlik tur.

Bu organizasyon için bilgi: www.absolutelyfantasticholidays.com

Sonuç olarak Andaman Mücevherleri son yıllarda yaptığımız en mükemmel ve dopdolu bir fam trip olarak anılarımız arasında yerini aldı.

  • krabi_1024
  • DSCF3639_1024