web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Azerbaycan’da sonbahar seyahat fikirleri

Azerbaycan’da sonbahar seyahat fikirleri

Manzaralı kırsal şeritler boyunca canlı renklere hayran kalacağınız veya başkentte esintili ve canlı akşamların tadını çıkaracağınız sonbahar, Azerbaycan’ı ziyaret etmek için harika bir zaman. Eylül ayının sonlarına doğru yazın bittiğini, renkli ve serin sonbaharın başladığını hissedeceksiniz.

Hazar Denizi ve görkemli Talış Dağları ile sınırlanan Lenkeran, Azerbaycan’ın en iyi iki doğa koruma alanı arasında ideal bir konuma sahiptir. Lenkeran şehrinin kuzeyindeki Hazar denizi kıyılarında yer alan Kızılağaç koruma alanı, her kış Afrika’dan buraya göç eden flamingolar da dahil olmak üzere birçok su kuşuyla ünlüdür. Bu ise, milli parkı kuş gözlemciliği meraklıları için mükemmel bir yer haline getiriyor. Öte yandan, devasa Hirkan Milli Parkı, Lenkeran ve Astara bölgelerinin arazisinde yer alıyor. Burası son buzul çağından sağ kurtulan antik demir ağaçlar dahil olmak üzere çok çeşitli ağaçlara ev sahipliği yapan bir botanikçi cennetinin yanı sıra nesli tükenmekte olan Kafkas leoparının da mesken saldığı alan.

Yürüyüş parkurları için mükemmel fırsatlar sunan bir düzineden fazla işaretli rota boyunca zamansız yerel köylerde yemek ve çay molası verebilirsiniz. Böyle köylerden biri Talış dağlarının tam kalbinde yer alan Astaranın Sım köyü. Sım benzersiz ve çok farklı bir atmosfere sahiptir. Eski büyük ağaçlara, evlerinin arasında ve çevresinde çıkan uzun, yosunlu kayalar köye benzersiz ve farklı atmosfer katıyor. Burada piknik yapabilir veya semaver ile hazırlanan meşhur Astara çayını içebilirsiniz. İlaveten, şelalelere giden zorlu ve dar yollar size gerçek bir macera hissi yaşatacak.

  • Azerbaycan Hanbulan gölü Lenkeran
  • Azerbaycan Kuş gözlemciliği Lenkeran
  • Azerbaycan_Bazardüzü, Şahdağ
  • Azerbaycan_Çamur volkanları

Göygöl Devlet Doğa Koruma alanı kristal berraklığındaki gölleri ile meşhur. Bu göllerden en büyüğü Göygöl gölü. Göygöl Azerbaycan’ın en güzel gölü olarak bilinen, Küçük Kafkas Dağları’nda yemyeşil ormanlarla çevrili Göygöl deniz seviyesinden 1.500 metre yükseklikte yer alıyor.

Şahdağ Milli Parkı, 130 bin hektardan fazla alanı ile Azerbaycan’ın en büyük doğa koruma alanıdır. Macera tutkunları, zirvesi deniz seviyesinden 4.243 metre yüksekliğe ulaşan eşsiz Şahdağ dağına kesinlikle dikkat ayırmalı. Profesyonel dağcılar tarafından geliştirilen rotalar, yol boyunca huzurlu bir sessizlik eşliğinde dağ gölleri, pitoresk kanyonlar ile süslenmiş büyüleyici manzaraların keyfini çıkarmanızı sağlayacaktır. Ayrıca bu yola çıkan korkusuz turistler, antik köprüleri, kervan yollarını ve günümüze kadar gelen diğer tarihi eserleri kendi gözleriyle görebilecekler.

Olağanüstü manzaraları sevenler, Gobustan Ulusal Devlet Tarih Ve Sanat Koruma Alanının yakınında bulunan çamur volkanlarını mutlaka ziyaret etmelidir. Dünyanın en büyük çamur volkanı konsantrasyonuna ev sahipliği yapan ülkede, yaklaşık 400 çamur volkanı olduğu düşünülüyor. Bunlardan bazıları yaklaşık 700 metre yüksekliğe ulaşabiliyorlar. kapalı. Bakü’den sadece 1.5 saat sürüş mesafesinde yer alan, bu deneyimin daha kapsamlı şekil alması için düzenlenmekte olan Çamur Volkanları Turizm Kompleksi yakın zamanda turistlerin hizmetine sunulacak.