web analytics

Türk – Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi Kasım’da Ankara’da

Türk – Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi Kasım’da Ankara’da

4. Uluslararası Türk – Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi’nin (UTRAK) ilki, 2018 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin, ikincisi Gazi Üniversitesi’nin ve üçüncüsü de Ankara Bilim Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ankara’da yapılmıştı.

Bu kongrelerde sunulan tebliğler sonucu Bildiri Tam Metin Kitabı ve Kitap bölümleri yayınlanarak bilim dünyasının istifadesine sunulmuştur. Bu alanda akademik çalışmalarını yürüten siz değerli hocalarımızın destekleriyle üç kongremiz de başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır.

Yine sizlerin katkılarıyla 4. Uluslararası Türk – Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi (UTRAK) de 12 – 14 Kasım 2021 tarihleri arasında Ankara Bilim Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ankara’da yapılacaktır.

Bilindiği gibi bir yılı aşkın süredir COVİD – 19 salgını dünyayı etkisi altına almış bulunmaktadır. Fakat Kasım ayına kadar aşının yaygın olarak yapılacağını ve salgının hızını keseceğini düşünerek, kongreyi doğrudan katılımlı olarak yapmayı planlıyoruz. Aksi durumda kongre, ONLİNE olarak yapılacaktır. Bu süreç, ileriki zamanlarda sizlerle paylaşılacaktır. Kongreye doğrudan katılım sağlayamayacak olan katılımcılar için ONLİNE olarak sunumlar yine olacaktır.

Kongreye edebiyat, tarih, sosyoloji, felsefe, hukuk, iktisat, İşletme, maliye, kültür ve sanat başta olmak üzere sosyal bilimlerin tüm alanlarından bildiriler kabul edilecektir. Ayrıca diğer bilim dallarından da Rusya’daki bilimsel çalışmaları konu edinen tebliğler kabul edilecektir. Kongrede bildiriler SÖZLÜ ve POSTER sunum şeklinde olabileceği gibi bir de Karma sergi  açılacaktır.

Kongrede sunulacak olan bildiriler, daha önceki kongrelerde olduğu gibi hakem değerlendirmelerinden sonra, Bildiri Tam Metin Kitabı veya Kitap Bölümü olarak yayınlanacaktır.

4. UTRAK Kongresi Doçentlik ve tüm akademik yükseltme kriterlerine uygun olarak yapılmaktadır. Daha fazla bilgi için tıklayın.