web analytics

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 29 Ekim-14 Kasım arasında

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 29 Ekim-14 Kasım arasında

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Tarafsız Bölge” programına katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) 29 Ekim’de açılacağını ve çok heyecanlı olduklarını belirten Ersoy, projenin 2,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını hatırlattı.

Bakan Ersoy, AKM’nin kullanım alanları ve salonları hakkında da bilgi vererek, sahnelerin son teknoloji sistemleriyle tasarlandığını, kültür sanat üzerine 20 bin kitabın yer aldığı bir kütüphanenin de kurulduğunu anlattı.

AKM içerisinde 24 saat açık kalacak kültür sokağından da bahseden Mehmet Nuri Ersoy, AKM’nin 29 Ekim’de bir Türk bestesi olan “Sinan” operasıyla açılacağını söyledi.

Ersoy, “Opera, açılış için özel yazıldı. Bir yıl önce siparişi verilmişti. Prof. Dr. Hasan Uçarsu tarafından bestesi yazılıyor. İnşallah 29 Ekim günü sanatseverlere keyifli bir akşam yaşatacağız. Konusu da Mimar Sinan. İki gün üst üste sahnelenecek” dedi.

Beyoğlu Kültür Yolu projesi üzerinde 3 yıldır çalıştıklarına işaret eden Bakan Ersoy, bu rota üzerindeki mekanlar hakkında da açıklamalarda bulunarak, şunları kaydetti:

“Beyoğlu Kültür Yolu projesini ete kemiğe büründürdük. Şimdi artık ruhunu vereceğiz. Beyoğlu Kültür Yolu’nu Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile 29 Ekim’de başlatıyoruz. 14 Kasım akşamına kadar devam edecek. Binden fazla sanatçı katılıyor. 60 ayrı noktada yüzlerce etkinlik olacak. 29 Ekim’de AKM’yi ‘Sinan’la açıyoruz. 30’unda da tekrar devam ediyor. 31 Ekim’de Londra Filarmoni Orkestrası AKM’de olacak. Bir gün önce de Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda (CSO) çıkacak. 2 Kasım’da cazın efsanesi Chris Botti AKM’de çıkacak. O da 31 Ekim’de CSO’da sahne alacak.

Meydan etkinliklerimiz de var. Galataport meydanında, Galata Kulesi meydanında, Gezi Parkı’nın olduğu meydanda buralarda sanatçılarımız konserler verecek. Kapasitenin geniş olduğu yerlerde etkinliklerimiz ücretsiz olacak. 22 Ekim itibarıyla bir uygulama da başlatacağız. Uygulamayı telefonunuza indiriyorsunuz. Yıl boyunca Beyoğlu Kültür Yolu rotasındaki bütün etkinlikleri görebileceksiniz.”

Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ni gelecek dönemde sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yılda iki kez gerçekleştireceklerinin altını çizerek, “Bizim öncelikli hedefimiz, bu sene Beyoğlu Kültür Yolu rotasını hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin bir markası haline getirmek. İstanbul bir dünya markası, uluslararası bir iş yapmayacaksanız hiç yapmayın. İstanbul’da en küçük hedef global olmaktır” açıklamasını yaptı.