web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Koç’un Kalamış Yat Limanı teklifi

Koç’un Kalamış Yat Limanı teklifi

Koç Holding, bağlı ortaklığı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri’nin, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nı özelleştirme ihalesinde 2.53 milyar TL ile en yüksek teklifi verdiğini duyurdu. Ancak Kadıköy Beledye Başkanı Odabaşı, “Kalamış Yat Limanı ihalesini TEKART firması (Koç Holding) ihaleyi, önceden kendisinin verdiği teklifinin yarı fiyatına aldı” dedi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirmek üzere açtığı ihale sürecinde sona yaklaşıldı.

OdaTV’nin haberine göre; Pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihalede; Koç Holding’e bağlı TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Cey Ortak Girişim Grubu teklif verdi.

Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri’nin, ihalede 2.53 milyar TL ile en yüksek teklifi verdiğini duyurdu.

İhale sonucunun kesinleşmesi Rekabet Kurulu ve Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun nihai onayına tabi olacak.

KAMUOYUNDA TARTIŞMA YARATMIŞTI

Öte yandan, Kalamış Yelken Kulübü’nün de içine alan marina için verilen özelleştirme kararı kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, kimsenin “çökmemesi” için bu alanlara Kadıköy Belediyesi olarak talip olduklarını açıklamıştı.

Bir kamu kurumu olarak marinanın işletmesinin kendilerine verilmesi için Özelleştirme İdaresi’ne yaptığı başvurudan sonuç alamayan Kadıköy Belediyesi, ihaleye girme kararı almış; ancak sonrasında belediyenin ihale dışı bırakıldığı öğrenilmişti.

Fenerbahçe-Kalamış Dayanışması ve CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı da, alınan özelleştirme kararının iptal edilmesini talep etmişti.

Kadıköylüler çeşitli eylemler düzenleyerek “Kalamış halkındır, satılamaz” demişti. (Sözcü)