web analytics

Blogger Festivali Kemer’e ilgiyi arttırdı

Blogger Festivali Kemer’e ilgiyi arttırdı

Türkiye’nin ilk Blogger Festivali olma özelliği taşıyan Blogger Festivali sonucunda Kemer’e olan turistik ilgi büyük ölçüde arttı.

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından olan Kemer’in ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması amacıyla 1 ay önce düzenlenen festivalin sonuçları belli oldu.

Kemer Belediyesi, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) ve sivil toplum kuruluşları iş birliğince düzenlenen festivale, Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Belarus ve Kazakistan’dan ünlü bloggerlar katıldı.

Bloggerlar, Ay Işığı Koyu, Phaselis Antik Kenti, Çıralı Yanartaş, Ulupınar, Yörük Parkı ve yürüyüş yollarında gezerek, mavi tura katıldı.

Kemer’in en güzel koylarını da görüntüleyen bloggerlar, dalış yaparak Kemer’in su altı zenginliğine tanıklık etti.

Kemer’in gezilebilecek her yerini karış karış dolaşan blogger, çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medya hesaplarında Kemer etiketiyle paylaştı.

– 90 milyon kişiye ulaşıldı

Paylaşılan fotoğraf ve videolar dünyada bir çok kişiye ulaştı. Bloggerların 4 gün boyunca Kemer’de yaptığı çekimler 90 milyon kişiye ulaştı.

Toplam 24 milyon kişiye ulaşan 80 bin gönderi, 90 milyon kişiye ulaşan 300’den fazla hikaye servis edildi.

YouTube ve TikTok üzerinden 10, Yandex Zen üzerinden de 7 makale ve uluslararası bir dergide 3 makale yayınlandı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Kemer’in Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında olduğunu söyledi.

Türkiye’de ilk defa Blogger Festivali düzenlendiğini ifade eden Topaloğlu, Kemer’e gelen bloggerların yaklaşık 60 milyon takipçisi olduğunu kaydetti.

Topaloğlu, bloggerların 4 gün boyunca Kemer’in her yerini gezdiğini anlatarak, “Çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medya hesaplarında paylaştılar. Şu anda 90 milyon kişiye ulaşıldı. 90 milyon kişi Beldibi Mahallesinden Çıralı bölgesine kadar Kemer’in tüm güzelliklerini ve tarihi yerlerini görmüş oldu. Bu tanıtım anlamında hiç para harcamadığımız bir çalışmaydı. Bu konuda turizm acentelerine ve otelcilere teşekkür ediyorum. Kemer için güzel bir tanıtım oldu. Bunun bir de ilkbahar ayağını yapacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.