web analytics

Kazdağları 5. kez İda Ultra’yı ağırlıyor

Kazdağları 5. kez İda Ultra’yı ağırlıyor

Dünyanın oksijen oranının en fazla olduğu bölgelerinden biri olan Kaz Dağları, bir kez daha Türkiye’nin en önemli maratonlarından olan İda Ultra sponsored by Karspor’a ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

20 ülkeden 2000’in üzerinde katılımcının yer alacağı organizasyon 3-5 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Edremit Körfezi’nin büyüleyici manzarası eşliğinde, zeytin bahçeleri arasında, tarihle bugünü birleştiren parkuruyla ilk kez 2016’da yapılan Türkiye’nin ilk kış ultra maratonu İda Ultra, bu sene 5.’ci kez düzenlenecek. Katılımcıların 114 kilometrelik İda Ultra, 66 kilometrelik İda Half Ultra, 36 kilometrelik Run Zeus ve 15 kilometrelik Köy Koşusu’nda yarışabilecekleri etkinlikte şampiyonlar ödüllerine de 5 Aralık günü kavuşacak.

Edremit Belediyesi’nin resmi sponsorluğunda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Valiliği, Edremit Kaymakamlığı ve Türkiye Atletizm Federasyonu destekleriyle düzenlenecek İda Ultra sponsored by Karspor’da Köy Koşusu dışında tüm kategorilerin startı 4 Aralık’ta Küçükkuyu’daki Yeşilyurt köyünden verilecek.

Finiş Güre’de

Pandemi kurallarının uygulanacağı maratonda İda Ultra kategorisinde yarışacak katılımcılar, Yeşilyurt, Adatepe, Narlı, Doyran, Altınoluk, Avcılar, Kızılçukur, Kavlaklar, Tahtakuşlar, Çamlıbel, Güre, Kavurmacılar, Beyoba, Pınarbaşı, Mehmetalan, Ortaoba, Zeytinli ve Kızılkeçili olmak üzere toplam 18 köyden geçerek termalleriyle ünlü Güre Kasabası’ndaki bitiş noktasına varmaya çalışacak. Halen devam eden yarış kayıtları 19 Kasım Cuma akşamı son bulacak.

Kazdağları ve mitoloji

İsmi, Yunan mitolojisinde Zeus’un doğduğu dağın isminden ‘İda’dan gelen Kazdağları, mitolojide üç büyük tanrıça arasında geçen ünlü güzellik yarışmasının yapıldığı yer olmanın yanı sıra aynı yarışmanın yargıcı ve Troia savaşının çıkmasına neden olan çoban Paris’in büyüdüğü yer olarak bilinir.