web analytics

18 Nisan 2024, Perşembe

Omicron Yayılırken Binlerce Noel Uçuşu İptal Edildi

Omicron Yayılırken Binlerce Noel Uçuşu İptal Edildi

Omicron vakalarında son zamanlarda görülen artış nedeniyle binlerce olası yolcu, Cuma ve Cumartesi günleri Noel uçuşlarının son dakika iptal edildiğinin haberini aldı.

Noel Arifesi ve Noel Günü için dünya genelinde iptal edilen uçuşların sayısı 4.500’ü aştı.

Bir uçuş takip platformu tarafından yapılan araştırmaya göre dün, seyahatlerin oldukça yoğunluk gösterdiği bir gün olmasına rağmen en az 2 bin 401 uçuş iptal edildi. Bugün ise bin 900 uçuşun daha yapılmayacağı ifade edilirken, yarın gerçekleşecek 500 uçuşun daha iptal edilmesi bekleniyor.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre, hafta sonu tatilinde ABD’de yapılan yurt içi ve yurt dışı uçuşlar, iptal edilen uçak seferlerinin dörtte birini oluşturuyor. United Havayolları ve Delta Havayolları, artan Covid-19 vakaları nedeniyle personel eksikliği yaşandığına işaret ederek dün 300 uçuşunu iptal etti.

İptaller, herhangi bir günde yaklaşık 80.000 varışın nispeten küçük bir yüzdesini temsil etse de, şu anda Amerika Birleşik Devletler’deki yeni koronavirüs vakalarının yüzde 70’inden fazlasını son derece bulaşıcı Omicron varyantının oluşturması tatil sezonunda seyahat severleri tedirgin etmeye yetiyor.

İngiltere’de, Covid-19’a yakalanan çalışanların kendilerini izole etmeleri sonrasında, havayolu şirketlerinde personel eksikliği yaşıyor. Alman havayolu şirketi Lufthansa dün yaptığı açıklamada, pilotların hastalık izinlerinde yaşanan “büyük artış” nedeniyle Noel tatilinde yapılması planlanan uzun mesafeli transatlantik uçuşları iptal ettiğini duyurdu.

Avustralyalı havayolu şirketi Jetstar ise artan Covid-19 vakaları nedeniyle birçok çalışanın test yaptırmak zorunda kaldığını ve bununla birlikte karantina uygulamasının da son dakika uçuş iptallerine ve gecikmelere neden olduğunu söyledi. (Sözcü, NY Times)