web analytics

2022’nin ilk turizm fuarlarında son durum

2022’nin ilk turizm fuarlarında son durum

Omicron varyantıyla dünya genelinde artışa geçen vaka sayıları ile fuar takvimlerinde değişikliklere yol açıyor.

Geçtiğimiz ay ITB – Berlin fiziksel fuarın yapılmayacağanı duyurmuş, 2022 fuarının sadece online olarak yapılacağını açıklamıştı.

13-15 Şubat 2022 tarihlerinde Milano’da yapılması planlanan Bit 2022 fuarı, 10-12 Nisan 2022 tarihine ertelendi. Fuar organizatörleri yaptıkları bir duyuru da şunları söyledi: “Turizm bir belirsizlik anı yaşıyor. Pandeminin hem kısa hem de uzun mesafeli seyahatleri etkilediği bir bağlamda, sektör hala çeşitli hükümetlerin kararlarından ve bireylerin davranışlarından etkileniyor.

Bu bağlamda, Bit’i iş yapmak ve birbirleriyle tanışmak için eşsiz ve ayrıcalıklı bir fırsat olarak gören turizm operatörleri, sektörün dengesini düzeltmesi ve önümüzdeki ayları karakterize edecek eğilimleri belirlemesi için daha fazla zaman istiyorlar.

Bu nedenle, Uluslararası Turizm Borsası değişiklik tarihi: 10-12 Nisan 2022 tarihleri arasında Şubat ayından İlkbahara taşınacak, İtalya ve dünyadaki turistik destinasyonlara bakan ve katılımcıları aracılığıyla eksiksiz bir gelen ve giden teklif sunan formülünü sürdürecek.

Şu andan itibaren Nisan ayına kadar, Bit Gözlemevi durumu izlemek ve sektörü yeniden başlatmak için en iyi çözümleri belirlemek için aktif olacak. Piyasayı her zaman olduğu gibi dinleyen Bit, ihtiyaçlara ve mevcut bağlama göre bir etkinlik oluşturmak için operatörlerle çalışmaya devam edecek.”

Öte yandan, İspanya Hükümeti, Madrid Bölgesel Hükümeti, Madrid Kent Konseyi, Dünya Turizm Örgütü ve özel sektör kuruluşları, Fitur Madrid Uluslararası Turizm Fuarı’nın planlanan tarihlerde (19-23 Ocak) düzenlenmesini oybirliğiyle onayladı.

Organizatör IFEMA MADRID, sağlık kontrollerini güçlendirerek FITUR’un sıhhi ve güvenli olmasını sağlamak için gerekli tüm önlemleri alacağını söyledi.

IFEMA MADRID 2022 etkinliği ile ilgibi bir toplantı düzenledi. Toplantı da bulunan tüm paydaşlar, “FITUR’un planlanan zamada yapılmasının, turizm sektörünün tam olarak iyileşmesi ve pandemi öncesi ticari faaliyet seviyelerine geri dönmesi için kritik bir zamanda destek sağlamanın en iyi yolu olduğu konusunda hemfikirdir. İspanya ve Madrid, Ocak ayında bir kez daha, son aylarda muazzam dayanıklılığını gösteren bir sektör olan normal ticari faaliyete geri dönmesi gereken bu endüstrinin potansiyeli hakkında umutlu ve açık bir mesaj gönderecek.”

FITUR, 19-23 Ocak tarihlerinde HELIXA Experience Center’da gerçekleşecek. 

Ziyaretçiler önce kendi avatarlarını, kişiselleştirilmiş hiper-gerçekçi bir 3D, #seriezero dijital ikizini gerçek zamanlı olarak oluşturacaklar ve daha sonra dijital platformlarda ve metaverse‘de etkileşim kurmak için kullanabilecekler.

Türk turizminin ve Doğu Avrupa’nın en önemli turizm etkinliği olan EMITT‘de, 9-12 Şubat 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 25’inci kez ağırlamak için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

25. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, bu yıl T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenecek.

EMITT’in sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından birisi olduğuna dikkat çeken EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, “Katılımcı olarak fuarımızda yer alacak ülkeler bu yıl da renkli etkinlikler ile ülkelerini tanıtmaya çalışacak. EMITT Türkiye’nin tüm bölgelerinin kültürel zenginliklerinin de tanıtıldığı bir platform. Biz de kendi yörelerimize özgü etkinliklerle ülkemizin tüm bölgelerini Dünya’ya bir kez daha tanıtacağız.” dedi.

25. EMITT Fuarı, bu yıl ilk kez sağlık turizmi profesyonellerine yer verecek. Yabancı alıcılara ve ziyaretçilere sağladığı turizm ürün ve iş birliği imkanlarını çeşitlendiren EMITT Fuarı, Türkiye’nin sağlık turizminin de dünyaya açılan kapısı olmayı hedefliyor.

2022 yılında ise sağlık turizminde yeniden hızlı bir büyüme hedefi ve beklentisi bulunuyor. Önümüzdeki yıl Türkiye turizminde genel hedefler gelen turist sayısının 21,8 milyondan 32 milyona çıkması, turizm gelirlerinin ise 17 milyar dolardan 25 milyar dolara yükselmesi şeklinde ön görülüyor. Sağlık turizminde ise 600 bin hasta ve 750 milyon dolar gelir hedefiyle ilerleniyor.