web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Kemer’e 2022’de de ilgi büyük

Kemer’e 2022’de de ilgi büyük

Pandemi şartlarına rağmen iyi bir turizm sezonu geçiren Kemer bölgesi, 2022 yılından da çok ümitli.

Turizmcilerden gelen bilgilere göre erken rezervasyonların şu anda çok iyi durumda olduğunu söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Gelen haberler çok iyi. Şu ana kadar yapılan erken rezervasyonlar önceki yıllara oranla çok daha fazla. Rusya pazarının yanı sıra Avrupa pazarından da rezervasyonların gelmesi mutluluk verici. Bu durum bizim yelpazeyi daha fazla açmamızı sağlayacak. Herhangi bir olumsuzluk olmaz ise geçtiğimiz yıla göre çok daha iyi bir turizm sezonu bekliyoruz,” dedi.

Başkan Topaloğlu, Hollanda ve Almanya’daki turizm fuarlarının pandemi nedeniyle iptal edildiğini, Moskova, Ukrayna ve 9-12 Şubat’ta dünyanın en önemli turizm fuarları arasında yer alan İstanbul EMİTT Turizm Fuarına katılım sağlayacaklarını belirtti.

Topaloğlu, “Kemer’e eskiden olan rağbet devam edecektir. Kemer’deki oteller kendilerini yeniledi. Bazı oteller bu yılki rezervasyonlarını kapattıklarını ve çok iyi bir sezon beklediklerini ifade ediyor. Bu sezon pandeminin etkisinin azalması il birlikte, inşallah bir olumsuzluk çıkmaz ise, iyi bir sezon bekliyoruz. Yeni turizm sezonuna Kemer olarak hazırlanıyoruz.” dedi.
Öte yandan HolidayCheck’in yayımladığı rapora göre Almanya’da 2022 için tatil planı yapan tatilcilerin ön rezervasyonlarda en fazla Türkiye’yi tercih ettikleri ve rezervasyonlarda Antalya’nın ön plana çıktığı belirtildi.