web analytics

25. EMİTT başladı

25. EMİTT başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açılışını yaptığı 25. EMİTT başladı.

Türkiye turizminin zor geçen 2020 yılının ardından 2021 yılında sevindirici bir ivme yakaladığına dikkati çeken Ersoy, şunları kaydetti: Bu yıl 21 ülkede televizyon, 86 ülkede dijital, 15 ülkede 200’ün üzerinde basılı yayında reklam kampanyalarımız devam edecek. En az 60 ülkeden basın mensubu, kanaat önderi ve tur operatörünü ülkemizde ağırlayarak PR faaliyetlerimize de hız vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu yılın ilk 40 günlük rakamları incelediğinde günlük sınır verilerinin geçen senenin 2 katından fazla olduğuna işaret eden Ersoy, 2022 için hedeflenen 35 milyar dolar hedefini daha da yukarı taşımak gerektiğine vurgu yaptı.

Açılışa katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 2019’da İstanbul’un 15 milyon turiste ev sahipliği yaptığına işaret ederek, salgın sonrası dönemde bu rakamın aşılması için mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kültür Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin tanıtım ve pazarlaması için uzun yıllardır önemli çalışmalar yaptığına vurgu yapan İmamoğlu, “Özellikle İstanbul Turizm Platformu’nu kurmak ve bütün paydaşlarla bir arada akıl birliği, fikir birliği ortaya koymak ve turizme katkı sunma konusunda bizler ne yapabiliriz bakış açısıyla bu sürecin mücadelesine sıkı bir paydaş olmayı önemsedik, önemsemeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

9-12 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek fuara Rusya, Malta, Bulgaristan, Şeyşeller, Sırbistan, Kosova, Pakistan, Ürdün, KKTC, Filistin, Azerbaycan, Güney Afrika, Makedonya, Bosna Hersek bu yıl fuarın yabancı ülkeleri oldu.

Hyve Group tarafından organize edilen EMİTT, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 25’incisi düzenlenen fuar, Rusya, Malta, Bulgaristan, Şeyşeller, Sırbistan, Kosova, Pakistan, Ürdün, KKTC, Filistin, Azerbaycan, Güney Afrika, Makedonya, Bosna Hersek olmak üzere 14 ülkeye ev sahipliği yapıyor. Fuara ayrıca 55 ülkeden 196 davetli tur operatörü katılıyor.

Bu yılda fuarda tüm dünyadan katılımcılar, alım grupları ve sektörün uzmanları turizm sektörünün küresel ve yerel gündem konularını tartışırken, 30’dan fazla ülke, dünyanın önemli turist çekim noktaları, turistik tesisler ve Türkiye’den 100’ün üzerinde belediye tanıtılacak.