web analytics

Ankara’nın 2022 Turizm hedefi belli oldu

Ankara’nın 2022 Turizm hedefi belli oldu

Anadolu Ankara Turizm İşletmeleri Derneği  (ATİD) Ankara’nın turizm değerlerini tanıtmak, bilinirliğini artırmak ve iç turizmin canlanmasını sağlamak için pandemi süresince de hiç durmadan çalışmalarına devam etti.

ATİD Yönetim Kurulu Başkanı Birol Akman, Ankara otellerinde pandemi nedeniyle yaşanan durgunluğun bu dönem hayata geçirilecek tanıtım, fuar gibi etkinlikler ve iddialı projelerle son bulacağını ifade etti.

ATİD Başkanı, “Ankara’nın turizmini daha üst seviyelere taşımak için Türkiye’de ve dünyadaki tüm fuarlara katılarak projelerimizi ve Başkent’in turizm potansiyelini anlatıyoruz. İlk etapta dünyanın sayılı fuarlarından bir tanesi olan EMITT için hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Pandemi nedeniyle TBMM ve bakanlıklara gelen ziyaretçi sayısında da düşüş olduğunu, bu sayının yavaş yavaş normalleşmeye başladığını söyleyen Akman, 2022’de önceliklerinin Ankara’da yerli turist ağırlamak olduğunu belirtti.

ATİD Başkanı Birol Akman, Başkent’in tanıtımı için resmi kurumlarla koordineli olarak çalıştıklarını, bu yıl gerçekleştirilecek “Ankara Kültür Yolu” gibi iddialı projeler ve etkinliklerle Ankara’nın pandemi öncesi sahip olduğu turist sayısını bu dönem yakalayacağını aktardı.

Sağlık turizminde büyük bir rol oynayan Ankara’nın sağlık turizminin de başkenti olması ilkesiyle çalıştıklarını anlatan Akman, 2022 yılında 7 milyon yerli, 1 milyon yabancı turistle toplam 8 milyon kişiyi Ankara’da konaklatmayı hedeflediklerini kaydetti.