web analytics

Azerbaycan Turizm Ofisi EMITT fuarında

Azerbaycan Turizm Ofisi EMITT fuarında

Azerbaycan Turizm Ofisi 9-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan EMITT fuarına katılacak. 2022 yılı için planlarını takdim etmeye hazırlanan resmi kurum, aynı zamanda Türkiyedeki turizm paydaşları ile işbirliği imkanlarını da ilerletmeye hazırlanıyor.

Azerbaycan Turizm Ofisinin Başkanı Florian Sengstschmid, şunları ifade etti: “EMITT fuarı, sadece yeni turizm deneyimlerimizi takdim etmek için değil, aynı zamanda, özellikle yüz-yüze görüşebileceğimiz için,  Türkiyedeki meslektaşlarımızla daha yakından çalışabilmek yönünde planlarımızı paylaşmak adına harika bir fırsat.”

Ülkede sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi yönünde emin adımlarla ilerleyen resmi kurum, 2022 yılında da seyahatseverler için yeni tekliflerin şekillendirilmesi işlerine devam ediyor.

Şöyle ki, 2021 yılında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir proje kapsamında geliştirilmiş, turistlerin yerel üretim ve gastronomiyi ilk elden deneyimleye bilecekleri ve şimdilik ülkenin kuzeybatı bölgesinde erişilebilen Slow Food Seyahat konseptinin çok özel mutfağı olan subtropikal güneye de taşınması planlanıyor.

Transkafkasya patikalarına  Azerbaycan’ın ilk rotasının dahil edilmesiyle doğada yürüyüş meraklıları için de daha kapsamlı deneyimler geliştirilmekte. 97 km-lik bu rota tarihi Şeki’den başlayıp ülkenin kuzeybatı bölgesinin en göz alıcı yerlerinden geçerek Zagatala’ya kadar devam ediyor. Bu deneyimin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla dağ rehberleri okulunun kurulması ve burada Türkiye’den davet edilecek rehberlerin tecrübelerinden faydalanmak gibi planlar da var.

Azerbaycan Turizm Ofisi, kuş gözlemciliği için de gerekli peyzaja sahip olan ülkede yeni deneyimlere odaklanıyor. Resmi kurum, Azerbaycan Cumhuriyeti Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak şekilde, uluslarası medya ve ilgili taraftaşların da davet edileceği kuş gözlemciliği festivali organize etmeyi planlıyor.

Geçen yıl geliştirilen deneyimlerin bu yıl daha ileri seviyeye taşınması için işler devam ederken yeni turizm tekliflerinin geliştirilmesi de istisna değil. Ekoturistler ve vahşi doğa ile ilgilenenler için Kafkasya Dağları ile çevrili Şamahı’da safari turları, Şahdağ Dağ Tatil Köyü’nde heyecan dolu hız treni, diğer dağ tatil köylerinde yamaç paraşütü, zip line, kar ayakkabılı yürüyüş sporu ve s. gibi yeni aktiviteler doğa ve macera sevenleri bekliyor iken başkent Bakü’de dünyanın ilk petrol tankeri müzesi ve yeniden yapılandırılmış hayvanat bahçesi de yeni deneyimler sırasında yer alıyor.

2022 yılı için beklenilen diğer haberler arasında birçok aktiviteyi kendinde birleştirecek olan Çamur Volkanları Turizm Kompleksi’nin kullanıma sunulması ve aynı zamanda Ritz-Carlton ve Hotel Indigo hotellerinin açılışlarının yapılması da yer alıyor.

Dahası, Füzuli Uluslarası Havalimanının açılışının yapıldığı Karabağ bölgesinde daha 2 uluslarası havalimanı yapım aşamasında. Çok sayıda doğal varlıklara, zengin kültürel ve tarihi mirasa sahip olan Karabağ’da birçok ilginç seyahat deneyimlerinin geliştirilmesi için işler devam ediyor.

İstatistiklere göre, Azerbaycan’ın uluslararası sınırlarının kademeli olarak açılmasından bu yana Türkiye’den gelen turistlerin sayında artım gözlemleniyor. Şöyle ki, geçtiğimiz yıl Türkiye, 197 binden fazla turist ile Azerbaycan’a en çok turistin seyahat ettiği ülkeler sırasında ikinci yer aldı. Bu rakamın 2022 yılında daha da artması bekleniyor.

Azerbaycan, Türkiye dahil 70 ülkeye hava yolu ile sınırlarını açmış bulunmakta. Türkiye vatandaşları, sadece kimlik kartları ile Azerbaycan’a seyahat edebilirler. Bunun için 18 yaşın üzerindeki yolcuların aşı belgesi ve uçuştan 72 saat öncesini kapsayan negatif PCR testinin her ikisini ibraz etmeleri gerekiyor. 1-18 yaş aralığında negatif test sonucu bulunan tüm yolcular da Azerbaycan’a giriş yapabilirler.