web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

HotelRunner ve Turkish Airlines Holidays’den ortak hedef

HotelRunner ve Turkish Airlines Holidays’den ortak hedef

Dünyanın en prestijli havayolu firması olan Türk Hava Yolları güvencesi ve sektöründe öncü Erka Grubu teknolojisinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan Turkish Airlines Holidays, turizm sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Gerçekleştirdiği stratejik iş birlikleri ve sürekli geliştirdiği teknolojisi ile konaklama iş ortaklarına yenilikçi satış kanalları sunarak karlılıklarını artırmayı hedefleyen satış ve operasyon yönetim platformu HotelRunner ve Turkish Airlines Holidays iş birliği ile turizm ve konaklama sektörlerinin küresel pandemi sonrası iyileşmesinin ve gelişmesinin arkasındaki itici güç olunması amaçlanıyor.

Türk Hava Yolları’nın 88 yıllık deneyimini günümüzün dijital teknolojileriyle buluşturan Erka Grubu, bu iş birliği ile birlikte HotelRunner’ın 193 ülkeden 47.000’in üzerindeki konaklama iş ortağına erişim sağlayabilecek, direkt kontrat yapabilecek, anlık fiyat ve müsaitlik alabilecek ve rezervasyonlarını gerçek zamanlı olarak iletebilecek.

Uçak bileti, konaklama, transfer, araç kiralama, sigorta gibi tatil planlama adımlarını tek çatı altında toplayarak uçtan uca bir deneyim sunan Turkish Airlines Holidays ile HotelRunner’ın stratejik iş ortaklığı sayesinde HotelRunner platformundaki konaklama tesisleri de HotelRunner üzerinden Turkish Airlines Holidays’in global satış ağına dahil olarak misafir potansiyellerini genişletebilecek ve gelirlerini katlayarak artırabilecekler.

Bu önemli iş birliğini değerlendiren HotelRunner Satış ve İş Geliştirme Direktörü Rıza Kaynak şöyle konuştu: “Konaklama iş ortaklarımızı en güncel ve en karlı satış kanallarıyla buluşturma misyonumuz kapsamında bu kez Turkish Airlines Holidays ile güçlerimizi birleştirdik. Geniş tesis portföyümüz ile Turkish Airlines Holidays’in direkt kontrat sayısını artırarak ve tesislerimizden anlık fiyat ve müsaitlik sağlayarak hızla büyümelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Diğer yandan, satış kanallarımız arasına Turkish Airlines Holidays gibi güçlü bir iş ortağını ekleyerek tesislerimizin doluluk oranlarını ve dolayısıyla gelirlerini artırmak en büyük önceliğimiz. Gücünü Türk Hava Yolları’nın tecrübesinden ve Erka Grubu’nun teknolojik altyapısından alan Turkish Airlines Holidays ile HotelRunner’ın yenilikçi ve güçlü teknolojisini bir araya getirdiğimizde tüm paydaşlarımız ve turizm sektörü için çok faydalı bir anlaşmaya imza atmış olduk.”

Turkish Airlines Holidays Ticari Direktörü Ersel Arı ise iş birliği hakkında şunları söyledi: “Erka Grubu ve Türk Hava Yolları güç birliği sonucunda doğan Turkish Airlines Holidays markamızın kalitesine uygun ve geniş bir küresel otel portföyünü bünyesinde bulundurduğu için HotelRunner entegrasyonu ve stratejik iş ortaklığı bizler için çok değerli. HotelRunner üzerinden platformumuza dahil olan iş ortaklarımız gelirlerini artırmakla kalmayacak, Türk Hava Yolları’nın uçtuğu tüm destinasyonlardan konaklama rezervasyonu alma fırsatı ile sınırsız bir pazara ulaşabilecek.” 

İş birliğinin başladığı ilk beş aylık test sürecinde 300’ün üzerinde konaklama tesisi, HotelRunner üzerinden Turkish Airlines Holidays ile doğrudan kontrat yaparak ücretsiz bağlantılarını başlattı ve gelirlerini artırmayı başardı. Bu stratejik birliktelikle HotelRunner ve Turkish Airlines Holidays’in ortak hedefi yıl sonuna kadar Türkiye’den 4.000’in üzerinde tesisi dijitalin gücüyle buluşturmak. 

İki şirket, 9 – 12 Şubat tarihleri arasında, turizmin buluşma noktası olan EMITT’te (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) HotelRunner standında iş birliklerini tanıtacak ve turizm sektörüyle bir araya gelecek.