web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

İzmir’de Kruvaziyer Turizm Alt Komisyonu Kuruldu

İzmir’de Kruvaziyer Turizm Alt Komisyonu Kuruldu

İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizm Derneği (İZKUDET), İzmir İl Turizm Komisyonu bünyesinde Kruvaziyer Turizm Altyapı kurulmasını sağladı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in talimatıyla İzmir İl Turizm Komisyonu bünyesinde çalışacak Kruvaziyer Turizm Alt Komisyonunun kurulmasına 24-01-2022 tarihi itibari ile karar verildi.

Kruvaziyer Alt  Komisyonuna, İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk’ün başkanlık edeceği belirtildi. Komisyonun çalışma şekli, bünyesinde yer alması öngörülen birimler gibi konuların ise ileride ki günlerde, basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulacağının altı çizildi. Komisyonun kurulma amacının; ‘öncelikle İzmir’e kruvaziyer gemilerin gelmesi olduğu, amaca hizmet edecek tüm diğer alt hedefler, bu bağlamda komisyonun ilgi alanı içerisinde olacaktır’ denildi.

İZKUDET Başkanı Korhan Bilgin konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. “Türkiyede’ki sektör liderlikleri tartışılmayacak, Kuşadası ve İstanbul limanlarına gelecek gemi sayılarının açıklanmasından sonra (Ege Port’a 650, Galata Port a 250), 2022 senesi için İzmir limanına gelecek kruvaziyer gemi sayısının 31 olarak açıklanması üzücüdür. Bu da İzmir de 2017 senesi itibariyle kruvaziyer ve deniz turizm sektörünün hamisinin olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Eğer daha önceleri mevcut bir kruvaziyer komisyonu olsaydı ve çalışmalar daha önceden yapılmış olsaydı, 2022 için İzmir limanına gelecek gemi sayıları 2014-2017 arasında olduğu gibi 250-300 rakamlarına ulaşması kaçınılmazdı. Zaten sayın valimize sunulan raporda da, bu sektörde bulunan profesyonellerin ortak çalışmaları ile bu eksikliklerimizin giderilmesi amacı ile bu komisyonun kurulması gerekliliğiydi.”

Gerek İzmir’in kruvaziyer turizm sektöründe tanıtılması, gerek kruvaziyer gemi firmalarının vazgeçemeyecekleri bir destinasyon olarak kabul etmeleri,  gerekse İzmirde ki destinasyon çeşitlendirmeleri konusunda ki çalışmalar, bu hedefe yönelik, komisyon çalışmalarında yer alacaktır. Ama asıl önemli olan çalışma; yaklaşan sektör fuarlarına hazırlanarak   iştirak etmek, bu fuarlar da kruvaziyer gemi firmaları ile görüşmeler ve sunumlar olacaktır. Hızlı ve olması gerektiği gibi bir çalışma ile ileri günlerde inşallah İzmir’in kruvaziyer ve deniz  turizm alanında hak ettiği yerlere gelişini hep birlikte izleyeceğiz. İzmir imiz için hayırlı olması dileklerimle.Öte yandan derneğin haftaya Pazartesi İzmir Valisi Köşger önderliğinde toplantı yapacağı öğrenildi. (İzmir Kent Gazetesi)