web analytics

17 Nisan 2024, Çarşamba

Sağlık turizmi yabancılara şimdi daha avantajlı

Sağlık turizmi yabancılara şimdi daha avantajlı

Dolar ve Euro kurunun son dönemde Türk Lirası karşısında büyük bir artış göstermesi birçok sektörün yanı sıra Türkiye’deki sağlık turizmini de etkiledi. Döviz kurunun artışı Türkiye’ye sağlık turizmi talebinde turistlere fiyat avantajı sağlarken, Türkiye’deki uluslararası sağlık turizmi yetki belgesi olan hekimler ve sağlık kuruluşları için ise yüksek döviz kazancı anlamına geliyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Uluslararası Sağlık Turizmi Tesisleri ve Aracı Kuruluşlar Derneği (USTTAK) Yönetim Kurulu Başkanı İnan Yaşar Türksoy, “Döviz kurunda meydana gelen dalgalanmalar, sağlık turizmi açısından önemli bir avantaj oluşturdu. Kendi ülkelerinde pahalı ve sınırlı sağlık hizmeti almak yerine kur farkını değerlendirerek ülkemizi tercih eden yabancı turistler, Türkiye’yi sağlık turizminde ilk sıralara taşıdı. Hayat pahalılığından kurtulmanın yolu artık sağlık turizminden geçiyor. Klinik ve doktorlarımız Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi aldıklarında, USTTAK olarak onlara bu alanda öncülük edip eğitim ve B2B faaliyetleri düzenliyor ve yurt dışındaki network ağımızla bir araya getiriyoruz. Yetki belgenizi aldıktan sonra sağlık turizmi sayesinde döviz kazanabilir ve ülkemize döviz getirebilirsiniz” dedi.

Sağlık turizminin ciddi anlamda döviz kazandıran bir faaliyet olduğunu, turizm potansiyeli olan bir ülke olarak Türkiye’ye ekonomik anlamda büyük katkılar sağladığını dile getiren Türksoy, “Ülkemizde sağlık turizmi geliri 2,5 milyar dolar sınırına ulaştı. USTTAK olarak yaptığımız görüşmelerde Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntıların da etkisiyle, sıkça sağlık sektörünün yurt dışından döviz kazanarak kendisini finanse etme isteğini duyuyoruz. İstikrarlı bir biçimde büyüyen sağlık turizmi, bu anlamda çok büyük bir fırsat barındırıyor ” değerlendirmesinde bulundu.

USTTAK Yönetim Kurulu Başkanı, “Ülkemiz çok sayıda yetişmiş doktora, kliniğe ve teknik alt yapıya sahip. Sağlık kuruluşları ve hekimlerimiz Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi aldıklarında yurt dışında hatrı sayılır bir itibar görecekler. Yurt dışından döviz kazandırıcı faaliyetler yaparak kendilerine ikincil bir gelir kapısı açabilecekler” diye konuştu.