web analytics

DRV’de savaş belirsizliği

DRV’de savaş belirsizliği

Alman acenteler ve tur operatörleri derneği (DRV) başkanı Norbert Fiebig, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı belirsizliğin karanlık bir gölgesini yaratıyor. Savaşın önümüzdeki haftalarda genel belirsizliği ne ölçüde genişleteceğini ve bunun Alman vatandaşlarının rezervasyonları ve seyahat davranışları üzerindeki etkisini göreceğiz”dedi

Pandemiden iki yıl sonra, Alman turistler 2022’de seyahat etmek istedikleri konusunda netler, bu nedenle bu sezon için beklentiler iyimser. Rezervasyonlar Şubat ayında arttı ve hatta bazı haftalar için pandemi öncesi seviyeleri aştı. Ancak bu iyi tahminler, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra askıda kaldı.

Oysa, Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) geçen hafta tüm riskli alan sınıflandırmalarının kaldırıldığını, yani Almanya’ya giriş kısıtlamalarının sona erdiğini açıklamıştı. DRV Şubat ortasına kadar en çok talep edilen destinasyonların sıralamasını şöyle açıkladı:

Balear ve Kanarya Adaları dahil olmak üzere İspanya, Yunanistan, Türkiye, Mısır, İtalya, Portekiz, Almanya’nın kendisi, Maldivler, ABD ve Bulgaristan.

Akdeniz ve İspanya, liderler

Savaşın patlak vermesine kadar en çok hangi destinasyonlar talep görüyordu? DRV’ye göre, Almanlar için Akdeniz’in bu klasik noktaları, gelecek yaz için paketlere yüksek talep kaydetti.

Öte yandan Paskalya için satışlar da hızlandı ve tüm yeni rezervasyonların neredeyse üçte biri bu tarihler için Şubat ayında yapıldı. DRV, Antalya (Türkiye), Hurghada (Mısır) ve Palma de Mallorca ile Maldivler, Fuerteventura, Lanzarote ve Tenerife havalimanlarının çevresindeki tatil bölgelerinde hava paketi talebinde artış kaydetti.