web analytics

Efeler Gastronomi Festivali 25-27 Mart’da

Efeler Gastronomi Festivali 25-27 Mart’da

Aydın’a özgü lezzetlerin daha geniş kitleler tarafından bilinmesi amacıyla düzenlenen 1. Efeler Gastronomi Festivali, 25-26-27 Mart 2022 tarihlerinde Pınarbaşı Mesire Alanı’nda gerçekleşecek.

Üç gün sürecek olan festivalin programında her gün farklı söyleşiler ve paneller, mutfak atölyeleri, tadımlar, dans gösterileri, yemek yarışması, konser ve Mitolojiden Günümüze Zeytin Ağacı başlıklı bir sergi düzenlenecek. Açılışı Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan ve Slow Food Kurucu Türkiye Lideri Nedim Atilla’nın katılımıyla 25 Mart Cuma günü 14.00’te gerçekleşecek olan 1. Efeler Gastronomi Festivali’ne Şef Hazer Amani, tiyatronun duayeni Haldun Dormen ve usta oyuncu Mustafa Alabora gibi isimler söyleşi gerçekleştirecek. Yerel üreticilerin, derneklerin ve ev hanımlarının stant açarak üretimlerini sergileyecekleri festival, 27 Mart akşamı coşku dolu Gülşen konseriyle sona erecek.

Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Efeler Gastronomi Festivali’nin yıldızı, Aydın’a özgü en önemli ürünlerinden biri olan enginar olacak. Bu yıl ilk kez düzenlenen Efeler Gastronomi Festivali, yöresel tatlar, gastronomi şovları ve birbirinden renkli etkinliklerle bir lezzet şölenine dönüşecek. Festivale şef Hazer Amani, Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, Slow Food Kurucu Türkiye Lideri Nedim Atilla, Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Serdar Çelenk, gastroarkelog Doç. Dr. Ahmet Uhri gibi gastronomi dünyasının önemli isimleri ve usta sanatçılar Haldun Dormen ile Mustafa Alabora konuk olacak.

Farklı başlıklar ve alanında uzman isimlerin katılımlarıyla söyleşi ve panellerin gerçekleşeceği 1. Efeler Gastronomi Festivali’nde ayrıca mutfak atölyeleri, tadım etkinlikleri, dans gösterileri, Mitolojiden Günümüze Zeytin Ağacı başlıklı bir sergi, konser ve üç gün sürecek bir yemek yarışması düzenlenecek. Efeler sakinlerinin katılımına açık olan yemek yarışmasının ilk gününde yöresel zeytinyağlılar, ikinci gününde yöresel et yemekleri ve üçüncü gününde yöresel tatlılar yarışacak.

1. Efeler Gastronomi Festivali’nin ödül töreni, 27 Mart 2022 Pazar akşamı gerçekleşecek. Festival, çok sevilen şarkıları ve enerjik sahne performansıyla dillerden düşmeyen Gülşen’in muhteşem konseriyle sona erecek.