web analytics

Lucis Initiative, Türk markalarını İngiltere pazarına sokmak istiyor

Lucis Initiative, Türk markalarını İngiltere pazarına sokmak istiyor

Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden Avantgarde Collection’ı da içinde bulunduran Lucis Initiative ile İngiltere merkezli Gees Court Partners; dünyaca ünlü Market Halls projesiyle, İngiltere’den başlayarak global arenada büyüme stratejisini sürdürüyor.

Pandemi sonrası geniş çaplı bir renovasyonun ardından yeniden açılan Market Halls’un Oxford Street şubesi; içinde yer alan 2 bar ve 8 yaratıcı farklı mutfakla, ziyaretçilerine benzersiz bir gastronomi deneyimi vadediyor.

Türk turizmi ve gastronomisiyle İngiltere arasında köprü olmayı hedefleyen Lucis Initiative yatırımı Market Halls ile, pek çok Türk markası da yurtdışına açılma imkanı bulabilecek.

Lucis Initiative Kurucusu İsmet Öztanık, “Öncelikli amacımız, İstanbul’daki ikonik bir lokasyon dışında Market Halls’u Türkiye’ye getirmek değil. Türkiye’de ayakları üzerinde duran, lezzetiyle ve konseptiyle farklılık yaratmış markaları; Market Halls ile beraber İngiltere pazarına sokmak ve Londra’dan başlayarak tüm gelişmiş pazarlara açılmasını sağlamak amacıyla, marka ortaklıkları üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Turizm sektöründeki tecrübesi ve 360 derece yaklaşımıyla özel konseptli projeler yaratan, dünya standartlarında ortaklık ve yatırımcılık kültürünü benimseyen Lucis Initiative’in GCP ile çoğunluğunu satın aldığı dünyaca ünlü Market Halls, yeni şubeleriyle ses getirmeye devam ediyor. Market Halls’un en gözde lokasyonlarından olan Oxford Street, pandemi nedeniyle 2 yıllık bir aranın ardından hem mimari, hem de konseptle ilgili pek çok yenilikle birlikte yeniden kapılarını açtı. Market Halls Oxford Street; yenilenen konseptinde, her zamanki yüksek enerjili ve farklı ambiyansının yanında; 2 bar ve Street’te Tacos, modern kebap, sushi ve modern füzyon, Malezya gibi 8 farklı mutfağı bünyesinde bir araya getiriyor.

Gees Court Partners’ın hizmet sektörü ve özellikle gastronomide seri yatırımlar yaparak, katma değerli ortaklıklara liderlik ettiğini söyleyen GCP’nin Kurucu Ortağı Esat Kolege ise Market Halls’un çoğunluk hissesini almaktan ve yeniden açılış süreçlerinde yönetimin yanında olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Market Halls ile dünyanın çeşitli kültürlerinden yaratıcı mutfakları deneyimsel barlarla bir araya getirerek eşsiz bir yeme, içme ve eğlence deneyimine öncülük ediyoruz” dedi.

Market Halls, Londra’daki Victoria, Oxford Street ve Nisan başında açılacak olan Canary Wharf şubesi ile birlikte 3 şubede toplamda 5.300 m2 alan, 24 mutfak, 8 bar ve 1.500 oturma kapasitesinde bir yeme-içme alanına ulaşacak.