web analytics

Moskova’da Rus turizmcilere Türkiye tanıtımı

Moskova’da Rus turizmcilere Türkiye tanıtımı

Rusya’da Moskova Turizm Komitesi’nin organizasyonuyla yapılan, hem sanal hem fiziksel olarak yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinlik, hibrit olarak gerçekleşti.

Çoğunluğu profesyonel turist rehberi olan Rus turizmcilerin katıldığı salona dünyadan turizmciler de online olarak bağlandı. Dünya Rehberler Birliği (WFTGA) Başkanı ile Avrupa Rehberler Birliği (FEG) Başkanı’nın da online bağlanarak birer konuşma yaptığı etkinlikte Şerif Yenen, etkileyici bir workshop’a imza attı. 33 yıllık rehberlik deneyimlerinden yola çıkarak turizmin dünyadaki ve Türkiye’deki gelişimini özetleyen Yenen, son trendleri anlattı. Seyahat severlerin doğaya ve doğal güzelliklere, çevreye, tarihi ve kültürel farklılıklara duyarlılığının hızla arttığını vurgulayan Yenen, yerel kültürü temsil eden otantik deneyimlere olan ilginin gittikçe yükseldiğine dikkat çekerek Türkiye turizminden örnekler sundu. Rus turizmciler de workshop esnasında Şerif Yenen’in gösterdiği doğrultuda pek çok yeni fikir geliştirerek karşılıklı etkileşim ortamı oluşturdu.

Rusya’nın, özellikle de Moskova’nın turizmden daha fazla pay almak istediğini, bu yüzden bu tip etkinliklerde Türkiye’nin turizmdeki başarı hikayesini ilgiyle izlediklerini anlatan Yenen, “Ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini nasıl tanıttığımız ve misafirleri nasıl ağırladığımıza ilişkin anlatımlarıma ilgi çok yüksek oldu. Salondaki katılımcılarla karşılıklı sohbet şeklinde gelişen sunumumda hem seyahat trendleri hem de rehberlik mesleğinin gelişimiyle ilgili bilgiler aktardım” diyor.

Rusya ile Ukrayna arasında son günlerde gelişen talihsiz olayların arifesinde, Rus turizmcilerin olacaklardan habersiz turizm konusunda ne kadar heyecanlı olduğunu vurgulayan Şerif Yenen, turizmin bir barış endüstrisi olduğunu ve ne kadar çok turizm yapılırsa o kadar çok barış geleceğini belirtiyor.