web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Pegas uçuşları 28 Mart’a kadar durdurdu

Pegas uçuşları 28 Mart’a kadar durdurdu

Şirketin CEO’su Anna Podgornaya, yaptığı açıklamada, operatörümüz Pegas Touristik’in Rusya’da yurt dışı tur satışlarını 28 Mart’a kadar askıya aldığını söyledi.

CEO, “Ortaklarımıza açık ülkelere bile tüm gidiş turlarının organizasyonunu 28 Mart’a kadar askıya aldığımızı bildirdik. Sebebi uçuş programlarındaki değişiklik. Mart ayında sadece yurt dışı destinasyonlara ihracat seferleri düzenliyoruz” dedi.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (PCT) Basın Sekreteri Irina Tyurina, bu kararın nedeninin, yabancı şirketlerden uçak kiralama yasağı da dahil olmak üzere Rus havacılık endüstrisine yönelik yaptırımlar olduğuna inanıyor. Turistlerle çalışan, kiralık uçakları olan diğer havayollarının da yurt dışı uçuşlarını durdurabileceğini düşünüyorum” dedi.

AB Yaptırımları

26 Şubat’ta Avrupa Birliği, Ukrayna çevresindeki durumla bağlantılı olarak Rusya Federasyonu’na karşı güncellenmiş bir yaptırım paketi sundu. Belge, özellikle, Rusya’ya yabancı yapımı sivil uçak ve yedek parça tedarikini yasaklıyor. Yaptırımlar yalnızca yeni uçak tedariki için değil, aynı zamanda Avrupalı kiralayanlarla yapılan mevcut sözleşmeler için de geçerli.

Diğer büyük tur operatörü şirketleri, yurtdışında tur satışını durdurmayı planlamadıklarını söyledi. Özellikle Intourist, TUI Russia, TEZ Tour, Anex Tour, Space Travel şirketlerinde bu duyurulmuştu.

Intourist’in Türkiye başta olmak üzere planlanan tüm yaz charter uçuş programları bu yıl Nisan ayından itibaren başlayacak. 17 ilden seferler açıklandı. Şu anda daha önce duyurulan kalkış şehirlerinde herhangi bir değişiklik yok. Hurgada ve Şarm El-Şeyh’e mevcut uçuş programı korunuyor, S7 ve AZUR Air hava taşıyıcılarının tarifesinin ayarlanması nedeniyle uçuşların kalkış saatinde değişiklikler mümkün. (Turizmdatabank)