web analytics

UKTAŞ’ın yeni yönetim kurulu

UKTAŞ’ın yeni yönetim kurulu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) başta olmak üzere aralarında turizm sektörünün lider şirketleri ve önde gelen isimlerinin ortak olduğu UKTAŞ’ın (Uluslararası Kongre Sarayı Tesisleri İşletmeciliği Tic. A.Ş.) 2020-2021 Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda UKTAŞ’ın yeni yönetim kurulu belirlendi. Buna göre yeni yönetim kurulunda Firuz B. Bağlıkaya, Bahattin Yücel, Bahadır Yaşik, Oğuz Satıcı, Ali Güreli, Coşkun Yılmaz, Saltuk Buğra Ekinci, Cengiz Korkmaz, Hasan Eker ve Selçuk Boynueğri yer alacak.

BURASI DEVLET–SEKTÖR İŞ BİRLİĞİNİN EN ÖNEMLİ VE DEĞERLİ ÖRNEĞİDİR

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, UKTAŞ’ın ülkemiz turizm sektörü için büyük önem arz ettiğini şu cümlelerle ifade etti:

‘‘Doksanların başında İstanbul’a iddialı bir kongre merkezi kazandırmak hayaliyle yola çıkan turizmcilerin bu hayallerini; kamu ile elbirliğiyle nasıl gerçekleştirdiklerinin hikayesini hatırlamak ve hatırlatmanın gerektiği günlerdeyiz. Büyük bir hayal; müthiş bir gayret ve kamu–sektör iş birliği, şu anda içinde bulunduğumuz tesisin meydana gelmesini sağladı. Dünya çapında bir dolu kongre ve farklı etkinliğe ev sahipliği yapan bu tesis Türkiye’de kongre turizminin gelişiminin en önemli unsurlarından biri olmuştur. Burası devlet–sektör iş birliğinin en önemli ve değerli örneğidir.’’

BUGÜNE KADAR ONLARCA TURİZM BAKANI,

BEŞ İBB BAŞKANI İLE SÜREN İŞ BİRLİĞİNİN BU HALE GELMESİ TABİ Kİ ÜZÜCÜDÜR

Bağlıkaya, ‘‘Bugüne kadar onlarca turizm bakanı, beş İBB başkanı ile süren iş birliği yeniden tesis edilerek eskisi gibi sektör-kamu elbirliği ile yeni başarı hikayeleri yazılacaktır. Bildiğiniz gibi 2016’dan bu yana kongre turizmi sıkıntı içindedir.  Pandemi ile birlikte iki yılı aşkın süredir sıkıntılar katlandı. Bugün burada yeni seçilen; daha kapsayıcı ve güçlü olan yönetim kurulunun en önemli hedeflerinden biri de bu olacaktır.’’ cümleleriyle UKTAŞ’ın mevcut durumun bir an önce düzelmesi gerektiğine dikkat çekti.