web analytics

Antalya Bölgesinde İngiliz ve Avrupa pazarı artışta

Antalya Bölgesinde İngiliz ve Avrupa pazarı artışta

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş, özellikle Antalya Bölgesinde yer alan turizmcileri tedirgin ederken, bölgede yaşanan Pazar değişimi ise turizmcileri umutlandırmaya başladı. Bölgede özellikle İngiliz pazarı ve Avrupa pazarında gözle görülür bir artış var.

Alanya’da Türkler Bölgesinde yer alan Haydarpasha Palace Otel Yönetim Kurulu Üyesi Ve Operasyon Müdürü Anıl Sözen yaptığı açıklamasında, 15 Mart itibarı ile sezona başladıklarını belirtirken, son dönem özellikle İngiltere pazarı başta olmak üzere Avrupa pazarından yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

İngiliz ve Avrupa pazarı iyi gidiyor!

Rus ve BDT pazarının da haziran ayı itibarı ile bir hareketlilik beklediklerini söyleyen Anıl Sözen “ Şu an için belki makinenin çarkları hızlı dönmüyor. Ama her şeye rağmen bizim için önemli olan istihdamımızı koruyoruz. Kaliteli bir hizmet veriyoruz. Avrupa pazarından da oldukça memnunuz. Haziran itibarı ile Rus, BDT pazarında da makinenin çarkları dönmeye başlayacak. Buna inanıyoruz. Rasyonel olarak da global konjektör izin verdiği taktirde rakamlar bunu gösteriyor. Karamsar değilim. Gayet umutluyum. Haziran itibarı ile güzel bir sezon bizi bekleyecek. Buna inanıyoruz.”dedi.

Genç bir İngiliz, otelimize 55 günlük rezervasyon yaptırdı!

İngilizlerin son dönem yoğun ilgisini de değerlendiren Anıl Sözen “ İspanya’da 18 Milyonluk bir İngiltere pazarı var. İspanya’nın kalesi olan İngiliz Türkiye’ye kaymaya başlıyor. Şu anda belki İspanya’ya göre belki daha ucuz bir destinasyonuz. Oradaki 1200 Euroluk tatil paketlerine burada 800-850 dolar veriyoruz. Ama inanıyoruz ki, bu rakamlar artacak. Fişyat, kalite, performans grafiği Türkiye’ye doğru dönecek. İngilizlerin tercihinde belki bu etken ama bir o kadar bizim kaliteli hizmet vermemiz, ürün pazarlamamız da önemli. Bu markayı doğru yönettiğimizde, bu Pazar daha da büyüyecek. Örneğin, genç bir İngiliz, otelimize 55 günlük rezervasyon yaptırdı. İki çocuğu ile birlikte burada konaklayacak. Parası da değerli olan bir misafir portföyü. İstihdamımızı da destekliyor. Bizi de destekliyor. Her zaman güzel işler yapmamıza da yol açıyor.”diye konuştu. (Halil Öncü)