web analytics

Kapadokya turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor

Kapadokya turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor

Latin Amerikalı, Ortadoğulu ve Asyalı turistler Kapadokya bölgesine yoğun ilgi gösteriyor.

Honest Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Paraguay İstanbul Fahri Konsolosu Cengiz Deveci, Kapadokya’nın kültür turizmi açısından Türkiye’nin incisi konumunda bulunduğunu belirtti.

Deveci, düzenledikleri turlarla dünyanın dört bir yanından turisti Kapadokya’ya taşıdıklarını söyledi.

Kapadokya bölgesinde yaptıkları yatırımlarla otelcilik alanında kalite standartlarını artırdıklarını söyleyen Deveci, “Kapadokya yılın her döneminde, 12 ay boyunca turist ağırlayabilen ve kültür mirası açısından özel bir bölge. Ortadoğulu, Asyalı ve Latin Amerikalı turistleri, deniz kum sahil turizminden ziyade kültürel mirasımızı tanıması amacıyla bu bölgelere taşıyoruz. Misafirlerimizin yoğun olarak tercih ettiği Kapadokya gibi bölgelerde bizler de yatırımlarımızı yapıyoruz” dedi. Turistlerin, Türk misafirperverliğini, turizmde ülkemizin ne denli ileri bir seviyede olduğunu görmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Deveci, “Yatırımlarımızla ülkemizi tanıttığımız gibi yabancı misafirlerimize kaliteli bir hizmet de sunuyoruz. Hedefimiz Kapadokya’ya daha fazla turist çekerek, bölgenin ülke ekonomisine katkısını artırmak” dedi.

“YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

2019’da başladıkları otelcilik sektöründe müşterilerden olumlu dönüşler almalarıyla birlikte otel yelpazesini genişleterek bölgeye yeni yatırımlar yapma kararını aldıklarını belirten Deveci, 4 yıllık süreçte 4 otele ulaştıklarını söyledi. Deveci, “Otelciliğe Signature Hotel&Spa ile başladık. Kapadokya Ortahisar’da 61 suit odalı 4 yıldızlı bir otel.  Signature Garden Avanos Hotel & Spa ise 178 odalı doğa ile iç içe 4 plus segmentinde bir otel. Kalsedon Cave Suites otelimizin hepsi suit odalardan oluşuyor. Otelimizde hem mağara odalar hem de kemer dediğimiz odalar mevcut. Ürgüp’e bağlı Mustafapaşa beldesinde luxury dediğimiz lüks segmentte bir otel yapıyoruz. Kapadokya’ya önümüzdeki dönemlerde de yatırımlarımız sürecek” diye konuştu. Deveci otelcilikte sadece Kapadokya ile sınırlı kalmadıklarını belirterek “Denizli Pamukkale’de bünyemize kattığımız termal bir otel bulunuyor. İçerisinde büyük bir tadilat yapıyoruz. Önümüzdeki aylarda faaliyete başlayacak. Kuşadası’nda Ege bölgesinin en iyi otelleri arasında gösterilen denize sıfır 5 yıldızlı Signature Blue Resort isimli otelimiz bulunuyor” dedi. Deveci, ayrıca Kapadokya’da balon taşımacılığı yapan 3 şirketle iştirakleri bulunduğunu ve en fazla balon uçuş hizmeti verebilen nadir şirketlerden bir tanesi olduklarını da sözlerine ekledi.

“EKONOMİYE 36 MİLYON DOLAR KATKI SUNACAĞIZ”

Türkiye’nin 5 bölgesinde ve yurt dışında yatırımları olan bir acente olarak, yaklaşık 1200 kişilik dev bir aileye ulaştıklarını söyleyen Deveci, “Turizm acente şirketi olarak sadece ülkemizin ve bölgemizin ekonomisine katkı sağlamıyoruz.  Türkiye’ye getirdiğimiz turist sayısı son yıllarda ciddi oranda attı. Bu artış ülkeye giren döviz miktarının artmasına, istihdamın artmasına, yatırım yapacak olan iş adamlarının sektöre olan güven duygusunu artırmada büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Honest Honding bünyesinde bulunan otellerde 2022 yılında 200 bin konaklama hedeflediklerini belirten Deveci, “Hedeflerimizin gerçekleşmesi durumunda 12 milyon dolar sadece konaklama ücreti olarak ekonomimize yansıyacak. Bir turistin otel dışındaki harcamalarını hesapladığımızda ise bu rakam 36 milyon doları bulacak” dedi.

KAPADOKYA’YA GELEN TURİSTİN DÖVİZ GETİRİSİ DAHA FAZLA”

“Kapadokya’ya gelen turistler diğer tatil yörelerine gelen turistlere oranla daha çok döviz getirisi sağlıyor” diyen Deveci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kapadokya’ya gelen misafir balon turu, gece turu, safari ve hediyelik eşya alışverişleriyle birlikte yaklaşık olarak 800 dolar ile 1000 dolar arasında bir harcama gerçekleştiriyor. Deniz turizmi için ülkemize gelen turistlere ise bu rakamların yarı fiyatına uçak biletleri dahil tur satılıyor. Kapadokya ülkemizde döviz girdisi sağlayan en önemli bölgelerden bir tanesi. Pandemiyle birlikte Balkanlardan, Rusya ve Ukrayna’dan gelen turistlerin de yoğunluğu arttı. Fakat Rusya ve Ukrayna arasındaki siyasi gerilimler, Kapadokya’nın turizm potansiyeline de olumsuz yansıyor. Kapadokya’dan Rusya ve Ukrayna’ya olan direkt uçuşların iptal edilmesi, bölge için büyük bir pazar kaybı anlamına geliyor.”