web analytics

Kemer bayram da dolacak

Kemer bayram da dolacak

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kaldı. Ramazan Bayramının ilk günü 2 Mayıs Pazartesi, son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe ve Türk tatilseverler bu sene Kemer’e akın edecek.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaklaşan bayram tatili dolayısıyla iç pazarda da hareketlilik yaşadığını, otel doluluklarının yüzde 80 oranına ulaştığını açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşının etkilerini hissettiklerini de belirten Başkan Topaloğlu, “Ancak yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla iç pazarda Kemer’e büyük bir talep var. İç pazarda Kemer’de şu an yüzde 70-80 oranında doluluk oranına ulaştık. Bayramdan sonra yerli misafir sayımızda bir azalma olacak ama Avrupa pazarından Kemer’e büyük bir rağbet var. İnanıyorum ki, mayıs sonuna doğru turizm sektörü kendini toparlayacaktır.” dedi.

Topaloğlu, her şeye rağmen iyi bir sezon beklediklerini de belirtirken, “Şu anda her şey hazır. Almanya, İngiltere ve İskandinavya ülkelerinden birçok misafir şu anda Kemer’de tatilini yapıyor. Bu sayıların Rusya-Ukrayna savaşının bitmesiyle daha da artacağına inanıyoruz. Bugün Türk Hava Yolları Moskova-Antalya charter seferine başlıyor ve bu bizim için sevindirici bir haber. Her şey daha güzel olacak.” diye konuştu.