web analytics

Japonya Golf turizmine hazırlanıyor

Japonya Golf turizmine hazırlanıyor

Arka planda Fuji Dağı manzarasıyla golf oynamak dikkatinizi dağıtabilir tabii ama Taiheiyou Club Gotemba’da golf oynamak, tam anlamıyla “sadece Japonya’da” yaşayabileceğiniz, eşsiz bir deneyim olabilir. Bu sahanın neden ülkenin en sevilen golf sahalarından biri olduğununa gelin yakından bakalım.

Çam ağaçları, göletler, göz alıcı yeşillikler ve çarpıcı manzaralarıyla bu tesis, Japonya’daki 18 golf sahasının işletmecisi olan Taiheiyou Club’ın en sevilen golf alanıdır. İlk olarak 1976’da Japon mimar Shunsuke Kato tarafından tasarlanan bu saha, 2018’de, Amerikalı golf sahası mimarları Rees Jones ve Bryce Swanson tarafından, 2021 Masters Turnuvası’nı kazanan ilk Japon golf oyuncusu olan profesyonel golfçü Hideki Matsuyama’ya danışılarak, tamamen yenilendi. Uzunluğu artırmak ve açıları iyileştirmek için, golf topu tutucular ve golf oyun alanları yenilendi, engel çukurları günümüzdeki oyun koşullarına uygun hale getirildi.

Gotemba, Mitsui Sumitomo Visa Taiheyou Masters Turnuvası ve Dünya Golf Şampiyonası EMC Dünya Kupası da dahil olmak üzere bir dizi büyük Japon turnuvasına ev sahipliği yapıyor. Bu sahada golf oynadığınızda, yıllar boyunca tüm bu heyecanlı turnuvalara tanıklık etmiş bir sahada oynamanın ayrıcalığını hissedeceksiniz.

Kendinizi golf sahasına atmadan önce biraz pratik yapmak isterseniz , Tokyo’daki Jinji Golf International Community, yeni başlayanlar için, başkentin hem kapalı hem de açık alandaki golf alanlarında, sertifikalı golf antrenörlerinden en iyi teknikleri öğrenmek için harika bir yer. İngilizce dersler de mevcut olduğu için, dil bariyeriyle ilgili endişelenmenize gerek yok.

Burası, Tokyo’nun Nishi Shinjuku semtindeki Hilton Otel’de elverişli bir konumda yer aldığı için, yeni başlayanlar, soğuk veya kötü hava şartlarından korkmadan, kontrollü koşulların tadını çıkararak kapalı alanda antrenmanlarına başlayabilirler. Ayrıca, çocuklar için özel ve grup dersleri de mevcut olduğundan, harika bir aile etkinliğine dönüştürülebilir.

Temel konularda ustalaştıktan sonra, Jinji Golf, Tokyo’dan kolayca ulaşılabilen golf sahalarına geziler de düzenler; böylece yeni öğrendiğiniz teknikleri, gerçek bir golf sahası üzerinde uygulamaya koyabilirsiniz.

Dünyanın en iyi 100 golf kulubünden ve Japonya’daki en iyi 3 golf kulübünden biri olan ve 1974’ten beri Dunlop Phoenix Turnuvası’nın yapıldığı Phoenix Country Club, Hitotsuba Pasifik kıyısındaki Phoenix Seagaia Resort’ta yer almaktadır. Çam ağaçlarıyla çevrili ve harika bir şekilde tasarlanmış bu golf sahasının güzelliğine, böylesi popüler bir sahada golf oynamanın heyecanı eşlik ediyor.

Burada, PGA (Profesyonel Golfçüler Birliği) golfçüsü Tom Watson tarafından tasarlanan, belki de efsanevi Phoenix’ten daha az ünlü, ancak aynı derecede heyecan verici özelliklere sahip, 18 delikli bir golf sahası olan TOM WATSON Golf Sahası da mevcut. Dar bir oyun alanı ve özenle yerletirilmiş engel çukurlarıyla, bu sahada golf oynamak biraz beceri gerektiriyor.

Burada yapabilecekleriniz sadece golf oynamakla sınırlı değil. ünlü Miyazaki bifteğiyle meşhur restorandan suşi restoranına, Japon hotpot’undan Kaliforniya sahillerine özgü hamburgerciye kadar kadar çeşit çeşit restoranlarıyla, golfçü olsun olmasın, herkesi mutlu edecek pek çok alternatif mevcut. Tesis içinde bulunan Banyan Tree Spa ve Shosenkyu Kaplıcası sayesinde, sahadaki golf pratiğiden yorgun düşen kaslarınızı sakin bir ortamda gevşetebilir ve yeşillikler içinde bir başka muhteşem güne kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Japonya’daki en eski golf destinasyonlarından biri olan, Shizuoka Bölgesindeki Kawana Otel, 1936 yılında açıldı ve ülkede golf sporunun yayılmasını sağlayan ilk nesil golfçülere hizmet verdi. Fuji ve Oshima’da bulunan iki golf alanına kolay erişimiyle bugün hala son derece popüler bir mekan olan bu otelde, Sagaminada bölgesinin muhteşem manzarasının keyfini çıkarabilir ve otelin beşinci katındaki gözlem güvertesinden en iyi şekilde görülen, palmiyelerle dolu muhteşem bahçeleri seyredebilirsiniz.

Çağlardan beri ayakta kalan mimarisiyle sizi ağırlayan bu otelde, nostaljik bir yolculukta gibi hissedebilirsiniz. Yıllar boyunca, birçok ünlü ve politikacıyı ağırlayan otelin en ünlü sakinleri ise, balayı günlerini burada geçiren Marilyn Monroe ve Joe DiMaggio idi.

Japonya’da golf oynamayı keyifli hale getiren şeylerden biri de, sonrasında kendinizi kaplıcanın rahatlatıcı sularında ödüllendirebilmeniz. Kawana Prince Otel bünyesindeki Brisa Marina’da, huzur verici deniz esintileri, koyların ve uzaktaki adaların harika manzaraları eşliğinde, açık ve kapalı kaplıcaların tadını çıkarabilirsiniz. Sinir, kas, eklem ağrısı ve yorgunluk üzerindeki iyileştirici etkileri ile bilinen kalsiyum, sodyum, sülfat ve klorür içeriği ile ünlü bu kaplıca suyu, golf sonrası kasları rahatlatmak için ya da dilediğiniz herhangi bir zamanda biraz dinlenmek ve gevşemek için birebir.

Kaplıca sonrası acıktığınızda, otelin eşsiz restoranlarını deneyebilirsiniz ve gerçekten özel bir akşam yemeği için, çam ağaçlarının arasına gizlenmiş, 300 yıllık geleneksel bir Japon kır evi olan “Inakaya” harika bir seçim olacaktır. Bu tarihi dokunun güzelliği içinde, harika bir akşam geçirebilirsiniz.