web analytics

MNG Havayolları-NAVBLUE işbirliği

MNG Havayolları-NAVBLUE işbirliği

MNG Havayolları, tüm filosu Airbus olan 9 orta-büyük gövdeli uçaklarının operasyonlarında kullanmak üzere NAVBLUE, N-Flight Planning (N-FP) ile yeni anlaşma imzaladı.

Airbus tarafından kurulan NAVBLUE, Uçuş Operasyonları ve Hava Trafik Yönetimi çözümleri sunan lider bir hizmet şirketi olarak yaklaşıık 50 yıldır faaliyet gösteriyor. NAVBLUE’nun N-FP hizmeti; ETOPS (Çift Motorlu Uçaklarla Uzatılmış Menzil Operasyonu), otomatik olarak uçuşa özel Uçuş Planlarında hesaplanan Escape Routes (kaçış rotaları) ve esnek entegrasyon çözümleri ile hava taşıyıcılarının bütün ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Bu sayede MNG Havayolları, güvenli ve sürdürülebilir havacılık için kaynakları optimize eden, operasyonel verimliliği arttıran daha sofistike bir Uçuş Planlama sisteminden yararlanacak.

MNG Havayolları; Avrupa, Afrika, Uzak Doğu ve Amerika Birleşik Devletleri’ne tarifeli seferlerinin yanı sıra müşterilerine arzu ettikleri türde uçak ve kapasite hizmeti sunan charter seferleriyle de büyümesini sürdürüyor. Entegrasyon açısından esneklikler sunan NAVBLUE’nun N-Flight Planning çözümünü tercih eden MNG Havayolları, hava kargo taşımacılığının yanı sıra yer ve antrepo hizmetleri ile fark yaratmaya devam ediyor.  N-Flight Planning’in istisnai yönetimi ve otomasyonu, MNG Havayolları Uçuş Planları hesaplamasında seçilen her bir uçuşun daha yalın ve verimli olması bekleniyor.

MNG Havayolları Genel Müdürü Ali Sedat Özkazanç, “MNG Havayolları olarak taşıma kapasitemizi her yıl arttırıyoruz. Bu başarıları sürdürülebilir kılmak için verimlilik ve operasyonel mükemmellik bizim için büyük önem taşıyor. Tamamı Airbus olan filomuzda NAVBLUE N-FP’nin gelişmiş sistemiyle tüm ihtiyacımızı karşılayacağına inanıyoruz. MNG Havayolları olarak hava kargo pazarında Türkiye’yi öne çıkarmayı, tecrübemizle uçuş ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.