web analytics

18 Nisan 2024, Perşembe

Paraguay’ın Milli Günü için Görkemli Kutlama

Paraguay’ın Milli Günü için Görkemli Kutlama

Paraguay’ın Milli Günü, Ankara’da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ve eşi Celestina Valdez’in ev sahipliğinde Ankara Hilton Otelinde düzenlenen resepsiyona, diplomatik temsilcilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Konuklar arasında Paraguay’dan ülkemize gelen CAPATURK Başkanı Rodrigo Samaniego ve kurucu üyeler Rüçhan Eroğlu ve Juan Carlos Acuna Hugo Nunez Torras da vardı.

Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Antalya Diplomasi Forumu, Medeniyetler İttifakı ve bölgede barışı sağlayacak arabuluculuk faaliyetleri gibi uluslararası, ikili ve çoklu alanlarda çalışmalarını takdir ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 yıl önce yaptığı Paraguay ziyaretinin ardından Paraguay’ın Ankara Büyükelçiliğinin açıldığını hatırlatan Valdez, o günden bu yana ikili iş birliğinin yanı sıra ticari ve ekonomik ilişkilerin arttığını belirtti.

Büyükelçi, Paraguay’ın dünyanın önde gelen elektrik, soya fasulyesi ve et ihracatçısı ülkelerinden biri olduğunu vurgulayarak “Yüzde yüz organik etimiz gurur kaynağımız ve dünya pazarlarına ihraç ediliyor. İnşallah yakında Türkiye’de masalarımızda olur” dedi. Konuşmaların ardından resepsiyon Lado Hispanico konseriyle sona erdi.

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ve eşi Celestina Valdez ve Auncion eski Büyükelçisi Armağan İnci Ersoy