web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

ABD, PCR Test zorunluluğunu kaldırıyor

ABD, PCR Test zorunluluğunu kaldırıyor

Uçağa binmeden 24 saat önce yaptırılmış “negatif” PCR test sonucu istenmesinin Amerikan turizmini yeniden canlanmasındaki en büyük engellerin başında olduğunu savunan turizm sektörü aylardır çeşitli lobi faliyetleriyle Biden yönetimini bu test zorunluluğunun artık bitmesi yönünde talepte bulundular. Bu lobi faliyetlerini Haziran ayı başında meyvelerini verdi.

Ocak 2021 yılından buyana Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan seyahat öncesi istenen negatif PCR test raporu, 12 Haziran Pazar günü saat 12:01’den itibaren kaldırılacak ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) kararı 90 gün içinde yeniden değerlendirecek.

Bu adım, yoğun yaz seyahat sezonunun başlaması ve havayolu şirketlerinin şimdiden rekor talep için hazırlanmaya başlamasıyla geldi. Havayolları, birçok Amerikalı’nın pozitif test sonucu alacakları ve yurtdışında mahsur kalacakları endişeleri nedeniyle uluslararası seyahat etmediğini söyledi.

ABD Seyahat Derneği Başkanı ve CEO’su Roger Dow kararla ilgili “Bugün, inbound hava yolculuğunun iyileşmesi ve Amerika Birleşik Devletleri’ne uluslararası seyahatin geri dönüşü için ileriye doğru atılmış bir başka büyük adımı işaret ediyor. Biden yönetiminin bu kararıyla, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlayacağız. Bu karar ABD seyahat endüstrisinin toparlanmasını hızlandıracak.” dedi.