web analytics

THY uçaklarında kesintisiz internet

THY uçaklarında kesintisiz internet

Yolcu beklentilerinin ötesinde bir seyahat deneyimi yaşatmayı hedefleyen Türk Hava Yolları, uçaklarında sunduğu internet hizmetini güçlendiriyor.

2011 yılından bu yana bulutların üzerinde internet hizmeti veren Türk Hava Yolları, daha önce sadece uçak 10.000 fitin üzerindeyken devreye giriyordu. Türk Hava Yolları bu hizmeti artık kapıdan kapıya (Gate to Gate) olarak sunacak. Böylece uçak kapılarının kapanmasıyla başlayan ve varış noktasında açılana kadar devam eden kesintisiz bir hizmet olacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Dünyada en çok ülkeye uçan ve uluslararası bağlantıları en kapsamlı şekilde sağlayan havayolu olarak internet kapsama alanımızı genişletmekten mutluluk duyuyoruz.  Bulutların üzerinde, misafirlerine yalnızca yer kürenin değil sanal dünyanın imkanlarını da en iyi şekilde sunan havayolu olmak için yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Mayıs ayında başlayan ‘Gate to Gate’ hizmeti, 74’ü dar gövde ve 57’si geniş gövde olmak üzere toplam 131 uçakta olacak. Türk Hava Yolları, bu hizmeti zaman içinde kademeli olarak filosunda internet sağlayan diğer uçaklara da yaygınlaştıracak.