web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Tayland, Kumarhanelerin Çalışmasına İzin Vermek İçin Adım Attı

Tayland, Kumarhanelerin Çalışmasına İzin Vermek İçin Adım Attı

Tayland, esrarı suç olmaktan çıkardıktan sonra, pandemiden etkilenen ekonomisini canlandırmak için yabancı para çekmek ve daha fazla turisti cezbetmek için kumarhaneleri düşünüyor.

Bir grup Taylandlı milletvekili Çarşamba günü Parlamento’ya bir rapor sunarak, hükümete ülke genelindeki önemli şehirlerde yasal kumarhaneleri (casino) içeren “eğlence komplekslerinin” inşa edilmesine izin veren bir kararname çıkarmasını tavsiye etti.

Bloomberg’in haberine göre bu kumarhane teklifi Tayland’ın ülke ekonomisini yeniden başlatmanın anahtarı olan çok önemli turizm endüstrisini canlandırmaya çalıştığı sırada geldi. Plan onaylandığı takdirde, Tayland’ın yabancı yatırımcılardan, seyahatseverlerden ve komşu ülkelerde oyun parası harcayacak olan Taylandlı kumarbazlardan milyarlarca dolar kazanmasına yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Geçen ay Tayland, Asya’da esrarı (cannabis) suç olmaktan çıkaran ve Güneydoğu Asya’da eşcinsel birliktelikleri yasallaştırmaya yönelen ilk ülke oldu.

Kumarhaneler için lokasyon öncelikle Bangkok olurken daha sonra Phuket, Krabi veya Phang Nga gibi güneydeki sahil illerindeki tesisler için ideal olacaktır. Kuzeydeki Chiang Mai ve sahil beldesi Pattaya’ya ev sahipliği yapan Chonburi gibi turistik yerler de 77 il arasında bariz rakipler.

Birkaç tesisin faaliyete geçmesiyle, Tayland yılda en az 400 milyar baht (11 milyar $) ek vergi geliri toplamayı öngörüyor.