web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

American Airlines süpersonik uçuşlara hazırlanıyor

American Airlines süpersonik uçuşlara hazırlanıyor

American Airlines (AA) dün yaptığı bir açıklamayla, Boom Supersonic’e ait 20 Overture uçağı satın alacağını açıkladı. Anlaşmaya göre AA 40 ek uçak daha sipariş edebilecek.

Overture’nin yolcuları günümüzün en hızlı ticari uçaklarından iki kat daha hızlı seyahat edebiliyor.

Bu anlaşmayla birlikte AA, ABD’deki havayolu taşıyıcıları arasında en sade, en genç ve en verimli olan Amerikan filosuna önemli bir yeni hız avantajı getirecek.

American’ın Finans Direktörü Derek Kerr, “Geleceğe baktığımızda, süpersonik seyahat, müşterilerimize sunma yeteneğimizin önemli bir parçası olacak” dedi.

“Boom’un hem şirketimiz hem de müşterilerimiz için seyahatin geleceğini nasıl şekillendireceği konusunda heyecanlıyız.”

Overture, Mach 1.7’de 65 ila 80 yolcuyu su üzerinde – veya günümüzün en hızlı ticari uçağının iki katı hızında – 4.250 deniz mili menzille taşıyacak şekilde tasarlanıyor.

Dört motora ve yüksek aerodinamik tasarıma sahip olan uçak, su üzerinde 1.7 Mach (2099.16 km/s) ve kara üzerinde 1 Mach’ın (1234.8 km/s) biraz altında seyahat edebilecek.

Hız, güvenlik ve sürdürülebilirlik için optimize edilmiş olan Overture, dünyanın dört bir yanında 600’den fazla rotayı yarı zaman gibi kısa bir sürede uçacak şekilde tasarlanmıştır. Miami’den Londra’ya beş saatin biraz altında ve Los Angeles’tan Honolulu’ya üç saatte uçmak artık Overture uçaklarıyla mümkün olacak.

Boom, Temmuz 2025’te piyasaya sürülmesi ve 2029’a kadar ilk yolcularını taşıması planlanan Overture’ın nihai üretim tasarımını açıkladı.