web analytics

Google otel aramalarında Türkiye’nin yeri

Google otel aramalarında Türkiye’nin yeri

Google’da son 3 ayda yurt dışı seyahati için yapılan konaklama aramalarında hangi ülkeler ve şehirler en üst sıralarda yer aldı?

Turizm Databank’ın İtalya Ulusal Turizm Ajansı ENIT’in raporundan derlediği verilere göre, 1 mayıs-29 temmuz 2022 dönemini kapsayan Google otel aramalarında, İspanya 100 iken İtalya 89 değer aldı. Türkiye 79 ile onları izledi. Yunanistan 64 ile beşinci sırada yer alırken onu 56 ile Fransa, 37 ile Meksika izledi.

Dünya şehirlerine yönelik otel aramalarında ilk sırayı Prag, Londra ve Dubai alırken, İstanbul altıncı sırada, Barselona, Roma ve Venedik’in önünde yer aldı.

Alman turistler için başlıca turistik yerlerde, İtalya 100 değeri ile birinci olurken Türkiye 68 ile ikinci sırada. İspanya2da 61 ile üçüncü. Yunanistan ve Fransa 6. ve 7. sırada.

İngiliz turist için aramalara konu olan başlıca turistik destinasyonlar, İspanya, Yunanistan ve Türkiye oldu. İtalya beşinci sırada.

Hollandalı turist için aramalara konu olan başlıca turistik destinasyonlar, İspanya, Fransa ve Türkiye oldu. İtalya ve Yunanistan Türkiye’yi izliyor.

Fransız turist için aramalara konu olan başlıca turistik yerlerde, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Fas ilk 3 sırayı tutarken Türkiye beşinci oldu.