web analytics

IFITT Türkiye’nin Yaz Okulu başlıyor

IFITT Türkiye’nin Yaz Okulu başlıyor

Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu (IFITT) Türkiye geniş kapsamlı “yaz okulu” düzenleyecek. Hibrit ortamda bilişim, sorumluluk, sürdürülebilirlik, sosyal psikoloji, kültürel miras ve birçok farklı birleşimi turizmle kaynaştıracak nitelikte etkinlikler gerçekleştirilecek.

IFITT Türkiye’nin Yaz Okulu ve Zirvesi, 18-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında, İzQ Yenilik Merkezi’nde, “İnsan odaklı turizm teknolojilerinin geleceği yolunda” söylemiyle düzenlenecek. Özel sektör, akademisyenler ve öğrencilerin katılacağı yaz okulu, eğitim, zirve ve uygulamalı örnekler olarak planlandı.

IFITT Türkiye Başkanı Mine Güneş Kaya, çevrimiçi ve fiziki seçeneklerle yapılacak etkinlikte dersler ve sunumların sonrasında yapılacak sınavlar ile Florida’da bulunan USF Muma College üzerinden de sınavların ardından çevrimiçi katılımcılara sertifika verilebileceğini söyledi. Turizm ve seyahat endüstrilerinin özellikle pandemi döneminde hızlanan dijitalleşme koşullarına daha hızlı uyum sağlamak için çaba harcadığını belirten Kaya, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:

“Bu nedenle görevimiz akademi ve gelişen trendler ışığında özel sektör ile de bütünleşerek, teknolojideki son gelişmeleri paylaşmak, birlik olmak ve başarımızı dalga dalga büyütmek. Yönetim olarak üyelerimizle ve dış paydaşlarımızla bir uyum halinde çalışacağımıza inanıyoruz. Turizmcileri dijitalleşmeye hızlıca adapte etmek istiyoruz. Turizm teknolojileri sadece turizmciye yardım etmez, turizmle beraber hareket eden birçok sektöre yardım edebilir. İnanıyoruz ki geniş bir yelpazede birçok paydaşla buluşulacak ve Türkiye’nin turizm teknolojisinin geleceğinde IFITT Türkiye önemli bir yer alacak.”

İngilizce ve Türkçe anında çeviri olanağıyla hibrit olarak gerçekleşecek etkinlik, yalnızca turizm sektörünü değil, dijitalleşmeye ilgi duyanlar, şehir plancıları, enerji yönetimi, yazılımcılar, mühendislik bilimleri, dijital göçebeler, insan kaynakları firmaları, sürdürülebilirlik, yaratıcı ekonomilerle ilgilenenler, araştırmacılar ve konuya ilgi duyan paydaşları buluşturacak. Yaz okulu kapsamında şu konular ele alınacak:

“Siber güvenlik ve turizm”, “döngüsel ekonomi ve döngüsel turizm”, “dijital göçebeler”, “enerji yönetimi ve turizm”, “turizmde oyunlaştırma”, “gastronomi 4.0”, “yeşil turizm teknolojileri”, “turizmde metaverse – metaverse teknolojisinin turizme etkileri – turizmde metaverse gerçekliği”, “turizmde bir hedef olarak gerçeklik teknolojileri”, “turizmde ekonomiyi ve sürdürülebilirliği paylaşmak”, “akıllı turizm uygulamaları, akıllı şehir, akıllı toplum, akıllı turizm, turizmde hikaye anlatımı”, “sürdürülebilir turizm, alan yönetimi ve planlama”, “destinasyon yönetiminde uygulanan teknolojiler, turizm teknolojileri kronolojik süreci, turizm ve toplum 5.0 ilişkisi- turizm 4.0 ve toplum 5.0- turizm 4.0”, “gastronomi sektöründe teknoloji kullanımı”, “sanal turlar, kongre ve fuarlarda sanal etkinlik yönetimi”, “turizmde giyilebilir teknolojiler – giyilebilir teknolojinin turizmde kullanımı”