web analytics

BTK Seçimleri ve TÜRSAB TV

BTK Seçimleri ve TÜRSAB TV
BTK seçimlerinin tarihleri açıklandı. Önümüzdeki ayın ortalarına kadar 39 BTK seçimi tamamlanmış, yerel yönetimlerimiz üyelerimizce belirlenmiş olacaktır.
Daha şimdiden BTK’larına adaylıklarını açıklayan meslektaşlarımızın demeçlerini okuyor, adaylıklarını öğreniyoruz.
Kuşkusuz, seçimler demokratik yönetim anlayışının temelidir.
Yönetimlere aday olmak tüm üyelerimizin hakkı olduğu kadar, sektörümüzün temel taşı olan seyahat acentalarının birliğinin güçlenerek ileriye taşınmasına katkı sağlamak da üyelerin görevidir.
Adayların düşüncelerini üyelere aktarmasının farklı yolları içinde üyeleri işyerlerinde ziyaret etmekten tutun da onlara kahvaltı hatta yemek vererek düşüncelerini aktarmak vardır.
Ancak bunlar çok zaman ve para gerektiren yöntemlerdir.
Ofisinde sadece patronluk yapan ya da yeterince cebinde birikimi olanlar bu zamanı ve parayı harcayarak hem kendilerini tanıtırlar, hem de rakipleri karşısında avantaj sağlarlar.
Bu geçmişte böyleydi, başka yapılacak bir şey yok gibi görünüyordu ya da mevcut yönetimler karşılarında olarak gördüklerine böyle bir fırsatı vermek istemiyorlardı.
Artık TÜRSAB TV var;
Türsab bu güne dek eğitim, tanıtım ,haberleşme amacıyla yüzlerce üyeyi yararlandırdığı TV sistemini, artık Türsab üyelerinin şimdilik BTK’larına aday olanlarını tanımaları amacıyla üyelerin hizmetine sunabilir.
Türsab üyelerindir ve üyelerine hizmet amacıyla kurulmuştur sözünü sık sık tekrarlayan mevcut yöneticilerimizin önünde bunu yapabilmelerini engelleyen her hangi bir gerekçe yoktur.
Kimisi 3-5 İlimize dağılmış, kimileri ise bini aşkın üyeye sahip BTK yapılarımıza aday olacakların sözcülerini, İstanbul’a davet ederek ya da ‘’ zoom’’ gibi uygulamalarla canlı yayınlar ile üyeler olarak tanısak, bu aday üyeleri dinleyip nasıl bir yönetim anlayışına sahip olduklarını öğrensek, hem üyeleri bu yolla yönetimimiz bilgilendirmelerini sağlamış olur, hem de adayları daha iyi tanıma fırsatını biz üyeler bulmuş olacağız.
Eminim ,bu yolla yapılan tanıtımlar hem enerji, para ve zaman israfını önlemiş olacak, hem de adayları tanıyarak üyelerimiz bilgiye dayalı doğru bir seçim yapmış olacaklardır.
Demokratik uygulamaya yandaş olduğunu düşündüğüm mevcut Türsab yönetimindeki arkadaşlarımızın bunu teşvik edeceğinden ve adaylar kadar, onlara oy verecek üyelerimiz bu olanağı tanıyacağından kuşku duymuyorum.
Bu yolla önce BTK yönetimlerine aday olanları, gelecekte de TÜRSAB yönetimlerine aday olacakları tanımamızı kolaylaştıracak bu uygulamanın hayata geçirilmesi önünde hiçbir engelin olmadığını duymaktan, görmekten eminim üyelerimizin çoğunluğu mutluluk duyacaktır.
Bilgiye dayalı demokratik seçim için atılacak adımları bekliyoruz.