web analytics

Bursa turizm fuarı büyük ilgi gördü

Bursa turizm fuarı büyük ilgi gördü

BUTUR 3. Turizm Fuarı ve 4. Bursa Turizm Zirvesi ile TURFOOD 4. Gıda Fuarı, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

COVID nedeniyle 2 yıl yapılamayan fuarda yine oteller, acenteler, kongre merkezleri ve havayolu şirketlerinden oluşan 42 kurum ve kuruluş katıldı.

Burkon Turizm ve Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, Bursa Turizm Zirvesi’ne 2012 yılında başladıklarını daha sonra bunu 2015 ve 2018 yıllarının takip ettiğini belirterek “”Bu yıl da dördüncüsünü düzenledik. Merinos’ta son 5 yılda 8 farklı alanda 16 fuar düzenleyerek binlerce insanın Bursa’ya gelmesini sağladık. Hepsini de kamu, STK iş birliği ile yaptık. Bu organizasyonların koordinatörlüğü de bana verildi. Bundan büyük onur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Hasan EkerEker, “Turizmin ana faktörleri vardır. Bunları Bursa özelinde değerlendirdiğimizde konaklamada yüzde 90, ulaşımda yüzde 60, yiyecek-içecekte yüzde 90, gezilecek görülecek yerlerde yüzde 100 ve altyapı yatırımlarında da yüzde 40 oranındayız. Bursa’da kültür turizmini artmamız gerekiyor çünkü dünyada en çok turist çeken unsur kültür turizmi. Markalaşmamız da önemli. Bunun yanı sıra büyük altyapı yatırımlarının da yapılması gerekiyor”

Eker, Bursa’nın bundan sonraki süreçte çok iyi planlanması gerektiğini vurgulayarak “Şehri çok iyi planlamamız gerekiyor. Yine hava limanlarına hızlı tren entegrasyonu önemli. Yenişehir Havaalanı’na yerel ulaşım hatları düzenlenmeli. İlçelerimize de mutlaka tren hatlarını getirmemiz lazım.
Kentimizde küçük altyapı yatırımları, tur operatörü veya acente yatırımı, belediyecilik, fuar alanı, tur paketlerini ürün/marka haline getirmek ve büyük bir müze yapılması gerekenler arasında” dedi.

Bu yıl gerek turizm gerekse de gıda fuarı büyük ilgi gördü. Turizmi ilgilendiren pek çok alan hakkında Turizm Çalıştayı düzenlendi ve toplantı sonuçları zirve kitabında yer alacak. (Turizmmuhabiri.com)