web analytics

İngiltere ve Almanya Paket Tur Pazarında son durum

İngiltere ve Almanya Paket Tur Pazarında son durum

Turizm istatistik merkezi Turizm Databank hem İngiltere hem de Almanya paket tur pazarını araştırdı.

İngiltere paket tur pazarında, 2022 yılı 8 aylık dönemde, Antalya’nın ana turist kaynaklarından biri oldu. Pazarda, MTS-OTS, TUI ve EasyJet-Diana Travel ilk sıraları aldı.

İngiltere 2022 yılında 2019’un 1 katından fazla büyürken, paket tur pazarında ise klasik lider TUI, bir basamak değişirken, MTS OTS de bir basamak yükseldi. Diana Travel de EasyJet Holidays ile yeniden pazara dönerek üçüncü sırada yerini aldı. FTI-MPI onları izledi.

Rusya başta olmak üzere yıllardır BDT pazarı liderleri olan Anex ve Odeon, Antalya’nın Alman paket tur pazarında da yükselmeye devam ediyor. Alman paket tur pazarındaki iki grup, 2019’a göre büyük gelişme gösterdi.

Anex ve Odeon grupları, 2022 yılı 8 aylık dönemde, FTI-MPI, TUI, Der Tours, Schaunsland, Alltours ve VTours’un arasında rekabete yerleşti. Getirdikleri turist sayısı 2019’a göre ise 3 kata yakın büyürken pazardan % 10 dolayında pay aldılar.

Anex, Öger Tours ve Bucher Reisen markalarıyla yükseliyor. Odeon ise Ferien Touristik markasıyla ilkler arasına doğru ilerliyor.