web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

TGA’yı KAPATACAĞIZ!!!

TGA’yı KAPATACAĞIZ!!!

Geçtiğimiz günlerde TÜRSAB’a nezaket ziyaretinde bulunan heyetin sözcüsü,100 günlük çalıma programından bahsecderek,bunların arasında TGA’nın kapatılmasının da söz konusu olduğunu belirtti.

Kimlerin katıldığı çalışmalar ile bu görüşü oluşturdular, bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa, TÜRSAB’ın bile fikrini alma gereği duymadıklarıdır. TGA’ya karşı olmak başka, yapısına karşı olmak başka.

TGA neyin yerine kuruldu?

Önceki tanıtım enstrümanlarından neler devre dışı bırakıldı ,sanırım İYİ Partinin değerli ziyaretçileri bu konuda yeterince çalışma yapamamışlar.

TGA’nın çalışmalarını uzaktan da olsa takip eden birisi olarak, önceden turizm ateşeliklerinin ve Tanıtma genel Müdürlüğü bürokrasisinin eline, biraz da insafına bırakılan, tanıtım organizasyonu belki de ilk kez böyle bir yapıda işlevini sürdürmeye başladı.

Yapının doğruluğundan kastım yönetiminin oluşturulması değil, aksine yeni bir yönetim yapısının olması gereğidir.

Neredeyse tamamına yakını pazarlamanın can damarı olan Seyahat acentalarından yoksun bırakılmış, konaklama sektörü ağırlıklı yapının oluşturduğu yönetim yapısını değiştirmek,bölgesel otel birlikleri temsilcileri yerine tanıtım faaliyetinin esas unsurları olan Seyahat acentalarını, incoming acentaları, kültür turları, iç turizm yapan, MICE yapan, Gençlik ve sosyal tur yapan, Gastronomi vs gibi temsilcilerinden de oluşan bu yapıya kuşkusuz yerel yönetimlerin bölgesel temsilcilerini de konaklama, Ulaşım, Havayolu temsilcilerinin yanına almakta yarar var.
İşin daha da doğrusu, Bakanlıkça önerilecek Turizm üst kurulu kanunu içinde bir TGA yer almalıdır. O zaman ilşkiler, görevler ve sorumluluklar daha kolay bir şekilde yürütülebilir.

TGA’ya kaynak olarak sektörün tüm kesimlerinden toplanan paraların sektörün her kesimini kapsayacak faaliyetleri kapsaması her kesimin dileğidir.

Turizm toplu kalkınmanın bir aracı olup bunun için her birime yarar sağlayacak işleve kavuşturulmasında yarar vardır.

TGA’yı kaldırmayı düşünen siyasi yapı, bunun yerine ne düşündüğünü de umarım kısa sürede açıklayıp sorumuzu havada bırakmaz.

İYİ Parti içinde programa katkıda bulunan turizmcilerin İYİ Partideki siyasi yapıyı daha doğru bilgilendirmesinde yarar vardır. Yoksa gelecekte ülke turizmini idare edecek bir yapıda yer almamaları daha uygun olur.