web analytics

BTK seçimleri üzerine

BTK seçimleri üzerine

Bu ay içinde BTK adaylarının tanıtım yemekleri, kahvaltıları oldu.Onlardan birine de davet üzerine katıldım.

Dilerdim ki BTK secimlerinde aday olan arkadaşlarımızı tanmamız için Türsab yönetimi çay simit ikram edeceği, o bölgede aday olanları dinleyecegimiz toplantıları adayları gereksiz masraflara sokmadan Türsab olarak düzenlese ve bu toplantıları Türsab TV de yayınlasa daha doğru, daha şık, daha demokratik olmaz mıydı?Kamplara bölerek bir yarışma yerine hiç kimsenin ağzından düşürmediği o “birlik,beraberlik” söylemi yerini bulmaz mıydı?

Seçilebilmek için yüklü miktarda para harcayan, adam kiralayanların amaçlarının aslında ne olduğu sorusu zihinlerde oluşmaz mı?

Ne için! sorusunu kimse sesli olarak sormasa da, içten bunun muhasebesi yapılmaktadır.

Yakışıksız söylemlere meydan vermemek her şeyden önce sevgili, değerli aday arkadaşlarımızındır.

Gelecek ay yapılacak seçimde en azından Türsab TV den canlı yayınlanır üyeler canlı yayında sorularını adaylara yöneltebilir.
Aranızda bundan çekinecek aday olacağını sanmıyorum.

Bunu özellikle birlik beraberlik söylemini seslendirenler, demokrat olduklarını iddia edenlerin sahiplenmesini o saminiyetle bekliyorum.

O zaman maddi olanakları az olanlarla, sonsuz olduğu izlenimi verenlerin değil, demokratik ortamda eşitlerin yarışını seyreder, bilgileniriz.

Türsab TV kimin için var?.Türsab BTK yönetimlerinin merkezi mi bölgede temsil ettiğini, yoksa bölgenin sesini taleplerini istemlerini yerine getirecek bir yapı mı olduğunu ,aday meslektaşlarımızın vaatlerini dinlerken anlayamadım.

Yani, BTK’lar Tursab merkezinin ulağı rolünde mi, yoksa Barolar TTB gibi özgür iradeli parçalar olarak mi aday arkadaşlarımızca niteleniyorlar?

24.genel kurulda oyladigimiz ve kabul ettiğimiz iç tüzük acaba ne söylüyor!, merak edip okuyan var mı? Önerim, tüm adayların
Bölgeler arası işbirliği kurulu konusundaki iç tüzüğün 42 maddesi ve, BTK’larla ilgili 43.maddeyi okuyup ona göre söylemlerde bulunmalarına yarar görüyorum.

Aday olan meslektaşlarımıza bu seçimde, ve seçilen yönetimlere de görevlerinde başarılar diliyorum.

Deniz Tüfekçi