web analytics

Detur iflas etti

Detur iflas etti

Eylül ayında yaptığı açıklama ile operasyonlarını durdurduğunu açıklayan Detur Global, resmi olarak iflas ettiğini açıkladı.

www.detur.se adresli web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada şöyle deniyor.

“Seyahat endüstrisi için dönüş yolu, tahmin edilenden daha uzun ve daha zor oldu. Güneş tatilleri piyasası daha önce değerlendirildiği gibi toparlanmıyor. Pandemi sonrası gölge gerçekten kalkmadı, Ukrayna’daki savaş seyahat etme arzusunu etkiledi ve seyahat etmek isteyen veya seyahat edebilen daha az insan oldu. Bu, müşteri tabanını küçülttü ve aynı zamanda seyahat için pazar fiyatlarını yüksek sezonda bile düşük bir seviyeye itti. Jet yakıtı için artan ve tahmin edilmesi zor maliyetlerle birlikte işletme maliyetleri, şirketi öyle bir konuma sokmuştur ki, yönetim, yeniden yapılanma, sermayenin yeniden yapılandırılması veya alternatif olarak satış ile çalışmalara devam etmenin artık mantıklı olmadığını ve ne yazık ki bunu yapmak zorunda kaldığını belirtmek zorunda kalmıştır. Detur’un iflasa zorlandığı duyuruldu.

Sektörün ve şirketin karşılaştığı zorluklar ve zorluklar nedeniyle, daha önce 2022’nin geri kalanında seyahatlerin durdurulması, organizasyonel değişikliklerin uygulanması ve yeni sermaye eklenmesi, alternatif olarak gerekli koşullara sahip yeni sahiplerin getirilmesi ve operasyonların 2023’de yeniden başlatılması kararı alındı.

Ne yazık ki, banka ve kredi kartlarının arkasındaki şirketler ödemeleri durdurma kararı aldı ve çoğunluğa yapılan ödemeler tam olarak bu tür ödeme araçlarıyla yapılan ödemelerden oluştuğundan, likidite durumu akut hale geldi ve hayatta kalmayı sağlamak için planlanan önlemler için gerekli olan mola aşınmıştır.

Bu kararı vermek zorunda kalmak ağır ve zor oldu ve bunun neden olduğu rahatsızlıktan dolayı gerçekten üzgünüz. Sadece uzun zamandır beklenen bir güneş yolculuğuna rezervasyon yaptıran müşterilerimiz için değil, aynı zamanda Detur için çok çalışan ve şimdi belirsiz bir gelecekle karşı karşıya olan tüm çalışanlarımız için.”