web analytics

Japonya turistlere yarın tamamen açılıyor

Japonya turistlere yarın tamamen açılıyor

7 Eylül itibariyle ülkeye girişte PCR testi zorunluluğunu üç doz aşılı kişiler için kaldıran ve günlük turist sayısına koyulan kotayı da 50 bin kişiye çıkaran Japon hükümeti, 11 Ekim itibariyle tüm pandemi sınır kısıtlamalarını kaldırıyor.

İki buçuk yılı aşkın bir süredir seyahatseverlere kapalı olan ülke, uzun zamandır beklenen bu hamle ile günlük giriş sınırının olmayacağı ve uluslararası ziyaretçilerin seyahat öncesi turist vizesi alma zorunluluğunun da kaldırıldığı anlamına geliyor.

Türkiye ile Japonya arasındaki “Vize Muafiyet Anlaşması” uyarınca, turizm ve iş ziyareti amacıyla Japonya’ya seyahat eden Türk vatandaşlarının 3 ay süreyle vizeden muaf olması Türk seyahatseverlere alternatif bir tatil sunuyor.

Değişiklikler, zayıflayan bir Japon ekonomisini canlandırmak isteyen ‘Koyo’ sonbahar yaprak mevsimi için tam zamanında geldi. Dağların eteklerini, geçitleri ve tapınak bahçelerini kaplayan parlak kırmızı Momoji yaprakları, neredeyse Japonya’da, Sakura’nın erken ilkbaharda ‘Hanami’ kiraz çiçeği izleme mevsiminde sunduğu pembe tonları kadar ünlü. Ve artık tüm seyahatseverler ile sonbaharı kutlamaya hazır.

Kaynak: ftnnews.com