web analytics

Katar Turizm’in Türkiye atağı

Katar Turizm’in Türkiye atağı

Katar Turizm (Qatar Tourism), düzenlediği etkinlikte turizm sektörünün paydaşlarıyla buluştu. Etkinlikte, başta tur operatörleri olmak üzere, Orta Doğu’nun en hızlı büyüyen turizm destinasyonu Katar hakkındaki operasyonel yetkinliklerini geliştirmeye yönelik çevrim içi yeni programı Qatar Specialist ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Katar Turizm’in tur operatörleri başta olmak üzere turizm sektöründen paydaşlarıyla buluştuğu etkinlikte, Katar’ın bir turizm destinasyonu olarak sunduğu alternatif ürünler ve farklı tematik gezi planları hakkında operasyonel bilgilerin geliştirilmesi ve Katar’a özgü uzmanlığa sahip ekiplerin oluşturulması amacıyla tasarlanmış yeni, etkileşimli bir çevrim içi eğitim programı olan Qatar Speicalist platformu ayrıntılarıyla tanıtıldı.

Dijital öğrenim alanında en son teknolojileri kullanan Katar Turizm (Qatar Tourism), Katar’ın Hizmette Mükemmellik alanında lider olma misyonunu destekliyor. Türkçe kullanılabilen program, Katar’ı uluslararası alanda daha etkin bir şekilde tanıtmak ve destinasyonun pazarlanmasında iş ortaklarına gerekli donanımı sağlıyor.

Her biri Katar’ın sunduğu turizm hizmetlerinin belirli bir yönüne odaklanan ve çeşitli modüllerden oluşan program, katılımcılara esneklik sunarak, sezgisel ve ilgi çekici bir eğitim aracıyla desteklenen her modülü kendi hızlarında tamamlamalarını sağlıyor. Program özellikleri arasında etkileşimli haritalar ve bilgi kontrol sınavları yer alıyor.

Etkinlikte sektör profesyonellerine programın detaylarını aktaran Katar Turizm Türkiye Bölge Müdürü Damla Bayık, “Türkiye dahil 96 ülkeye vizesiz seyahat fırsatı sunan Katar, ülkemizden ziyaretçileri ağırlamaya hazır. Katar’ın 2030 vizyonu çerçevesinde yıllık 6-7 milyon ziyaretçi hedefinde Türkiye öncelikli pazarlardan biri. Özellikle bütün ailenin bir arada yapacağı tatiller için ideal bir destinasyon olan Katar’da her bütçeye ve ilgi alanına yönelik heyecan dolu aktiviteler var.” dedi.

Qatar Specialist Programına kaydolmak ve Qatar Specialist sertifikasına sahip olmak isteyen turizm profesyonellerine özel platforma www.qatarspecialist.qa adresinden ulaşılabiliyor. Programa kayıt sonrasında kişiye özel adımlarla ve istendiğinde ara vererek kalınan yerden devam edilebiliyor ve süreç sırasında kullanılan dil değiştirilebiliyor. Türkçe olarak da tasarlanan platformdaki aşamaların sonunda ise destinasyon uzmanlığını belgeleyen Qatar Specialist sertifikası veriliyor. Ayrıca programı tamamlayan her kişi, Katar Turizm tarafından küçük bir ödülün de sahibi oluyor.