web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

2023’te en uzun tatil ne zaman?

2023’te en uzun tatil ne zaman?

2023 yılı yaklaşırken, çalışanların en merak ettiği konulardan biri yeni yıldaki tatiller ve güzel bir seyahat için en uzun tatilin hangisi olduğu.

2023 yılı tatil günleri takvimine göre, 4 gün izin alarak 2023’te toplamda 24 gün tatil yapmak mümkün.

Tatil günleri takvimi göz önüne alındığında seyahat planı yapmayı sevenler için ilk mola zamanı Ramazan Bayramı ile başlıyor. 21 Nisan Cuma-23 Nisan Pazar günleri arasında kutlanacak Ramazan Bayramı döneminde, bayram arifesi olan perşembe günü, yarım gün izin alarak 4 günlük bir seyahat planlamak mümkün oluyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise Ramazan Bayramı’nın son gününe denk geliyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı‘nda 3 günlük molalarla bir bahar kaçamağı yapılabilinir.

2023’ün en uzun tatil gününe Kurban Bayramı‘nda olacak. 27 Haziran Salı günü yarım gün arife günü tatiliyle başlayan Kurban Bayramı tatili, 1 Temmuz Cumartesi sona erecek. Bu durumda pazartesi ve yarım gün çalışılan arife günü izin alanlar için toplam 1,5 günlük izinle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.

Çarşamba gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı‘ndaki bir günlük resmi tatil ile şehre yakın yerlere günübirlik bir seyahat planlanabilir. 30 Ağustos öncesinde veya sonrasında 2 günlük izin alarak bu dönemde 5 günlük bir tatil yapabilir.