web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Kemer, 2022 yazında yaklaşık 3,5 milyon turist ağırladı

Kemer, 2022 yazında yaklaşık 3,5 milyon turist ağırladı

2022 sezonu beklentilerin üzerinde geçirdiklerini söyleyen Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, 2023 yılı turizm sezonun, tüm umutların  yeşereceği bir yıl olacağını temenni ettiklerini ifade etti.

Turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirmelerde bulunan Sarıkaya, “2023 yılında beklentilerimiz çok yüksek.Şimdiye kadar hep 2019 yılını kıstas aldık. 2022 yılı, 2019 yılı seviyelerine yaklaşsa da, bazı oteller bu seviyeleri geçse de birçok otel 2019 verilerini geçemedi. Bazı olumlu yansımalar olduğu takdirde, örneğin Rusya ile Ukrayna arasındaki anlaşmazlık istenilen ortama dönüşürse, geçen seneye göre ciddi rezervasyon artışları bekliyoruz. Ayrıca İngiltere ve Almanya pazarındaki artışlar da 2023 yılını olumlu etkileyecek. Fiyatlar konusunda, otelciler artık maliyetlere karşı direnme durumunda. Çok fazla zam yapamasa da maliyetleri bir şekilde azaltacak artışlar öngörülüyor. Bunlarda artık acenteciler, otelciler , tur operatörleri arasındaki ikili ilişkiler ve karşılıklı anlayış ile çözüleceğine inanıyorum. 2023 tüm umutlarımızın yeşereceği bir yıl olacağını temenni ediyorum”dedi.

Şu anda Kemer’de en fazla 10 otelimiz açıktır!

Kemer’in kış turizmindeki son durumunu değerlendiren KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya “ Aldığımız bilgilere göre, yazın Kemer’e yaklaşık 3.5 milyon turistin geldiğini söyleyebilirim. Kışın bölgemizde çok fazla otel açık değil. Şu anda en fazla 10 otelimiz açıktır. Zannediliyor ki, açılmayan bu tüm otellerin rezervasyonları açık otellere kayacak. Böyle bir potansiyel de yok. Daha önce oteller açıkken doluluk neyse şu anda çok üstüne çıkılabilmiş değil. Aralık ayındaki Christmas ve yılbaşı için olacak yoğunluklar da çok ağır seyrediyor. 2022 sezonunu bitirene kadar % 60 civarında bir doluluğa sahip olunacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

(Halil Öncü)