web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Seyahat Acenteleri 22 Avrupa şehrinde tanıtım etkinliklerine katılacak

Seyahat Acenteleri 22 Avrupa şehrinde tanıtım etkinliklerine katılacak

Türk kökenli seyahat acentecilerinin çatı kuruluşu Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği (COOP TRR), başarılı geçen bir yılın ardından 2023’e de bir dizi tanıtım etkinliğiyle başlıyor.

COOP TRR CEO’su Cumhur Sefer, “Hedefimiz turizmdeki iş birliklerini artırmak” diyor.

Türkiye’nin Almanya pazarında pandemi öncesi seviyeyi yakaladığını vurgulayan Cumhur Sefer, 2023 rezervasyonlarına dair ilk verilerin de oldukça iyi seyrettiğini söylüyor. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki Türk turizmine olan yüksek ilgiyi sıcak tutmak için tanıtım ve pazarlama çalışmalarına yoğun bir tempoyla devam ettiklerini anlatan Sefer, Ocak ayından itibaren ‘Türkiye Roadshowları’na başlayacaklarını bildiriyor. Buna paralel olarak üyeleriyle kahvaltılı buluşmalar gerçekleştireceklerini ifade eden Sefer, yıl sonuna kadar toplam 22 şehirde olacaklarını belirtiyor.

2023 roadshowlar

HOLLANDA VE BELÇİKA DA VAR

Geçen yıllarda bu etkinliklerin turizme yansımalarının olumlu olduğunu kaydeden Sefer, bu yıl farklı olarak Almanya’nın yanı sıra Hollanda ve Belçika’da da etkinlik gerçekleştireceklerini söylüyor. Sefer, “Avrupa’da sıcak satış yapan Türk kökenli acenteler ile Türkiye’den gelen turizm şirketlerini bir araya getirerek yeni iş birlikleri için kapı aralamayı amaçlıyoruz. Etkinliklerimize katılan oteller ve turizm şirketleri COOP TRR üyesi acentelere 2023 ürünlerini ve yeniliklerini tanıtırken, özel fırsatlar da sunacak” diye konuşuyor.

COOP TRR’nin aylara göre 2023 yılı etkinlik takvimi şöyle:

Ocak – Şubat: Frankfurt, Köln, Essen

Mart : Münster, Düsseldorf, Amsterdam

Nisan: Münih, Nürnberg, Mainz

Mayıs: Hannover, Berlin, Hamburg

Haziran: Köln, Essen, Utrecht (Hollanda)

Eylül: Bielefeld, Düsseldorf, Antwerpen (Belçika)

Ekim: Frankfurt, Essen, Brüksel (Belçika)

Kasım: Stuttgart, Köln, Utrecht (Hollanda)

Aralık: Nürnberg, Duisburg, Rotterdam (Hollanda)

 

Almanya merkezli COOP TRR- Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği, turizm sektöründe Türk şirketlerinin karşılaştıkları sorunları aşmak, sektörü geliştirmek, iyileştirmek için oluşturulmuş bağımsız bir platform. Platform üyelerinin büyük çoğunluğu Almanya’dan, diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte toplamda çatısı altında birleştirdiği acente sayısı bini aşmış durumda. İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika, Finlandiya, İsviçre, Danimarka ve Avusturya’dan üyeleri var. COOP TRR’nin ana hedefi; uluslararası piyasada Türk seyahat acentelerinin haklarını korumak, kazançlarını artırmak, satış işlemlerini kolaylaştırmak ve Türkiye turizm sektörüne katkıda bulunmak.