web analytics

easyJet ilk İstanbul uçuşunu duyurdu

easyJet ilk İstanbul uçuşunu duyurdu

İngiltere merkezli düşük maliyetli easyJet havayolları bu yaz ilk defa İstanbul’a uçuş gerçekleştirecek.

easyJet.com ve mobil uygulama üzerinden 51,99 £’dan başlayan fiyatlarla satışta, İngiliz turistler Manchester’dan İstanbul Havalimanı’na uçabilecekler.

İlk sefer 9 Haziran’da gerçekleşecek.

İstanbul, easyJet’in Türkiye ağında diğer destinasyonlar olan Bodrum, Antalya, Dalaman ve İzmir’e katılarak Türkiye turizmine artı katkı sağlayacak.

Ali Gayward, easyJet İngiltere Ülke Müdürü, “İstanbul’u easyJet ağına eklemekten mutluluk duyuyoruz. Manchester üssümüzden bu ikonik şehre giden yeni rota, Kuzey-Batı’daki müşterilerimize hem uçuşlar hem de paket tatiller için sunabileceğimiz seçenekleri daha da genişletiyoruz. Gezginlere keşfetmeleri için canlı ve kültürel açıdan zengin bir destinasyon sunmanın yanı sıra, şehre uçuşlarımız ile hem şehrin inbound turizmine hem de iş seyahatlerini destekliyoruz.”

“Bu bölge çok şükür son trajik depremlerden etkilenmemiş olsa da, UNICEF’in acil durum çağrısı için uçuşlarımızda bağış toplamaya devam ediyoruz. UNICEF’in ve gönüllülerinin Türkiye ve Suriye’deki depremlerlerden etkilenen çocuklar ve aileler için destek sağlamaya devam etmesine yardımcı olacak 400.000 £ üzerinde bağışta bulunan tüm müşterilerimize şimdiden teşekkür etmek istiyoruz.” dedi.

Türk Kültür ve Enformasyon Dairesi Müsteşarı Arzu Kahraman Yılmaz ise “İstanbul, İngiliz ziyaretçiler arasında uzun süredir popüler bir destinasyon olmuştur ve easyJet’in Manchester’dan kalkan yeni rotasını memnuniyetle karşılıyoruz.” dedi.