web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

GastroFest Çanakkale Haziran ayında

GastroFest Çanakkale Haziran ayında

GastroFest Çanakkale, 3-4 Haziranda Çanakkale’deki Kolin Hotel’de lezzet düşkünlerine ev sahipliği yapacak.

GastrorFest bu yıl ilk kez Çanakkale’de GastroKale Derneği ve Hera Organizasyon tarafından ”Sandıktaki Reçeteler” sloganıyla düzenlenecek.

Kuzey Ege veTrakya bölgelerinin mutfak zenginliğine ev sahipliği yapan festival unutulmaya yüz tutmuş sandıktaki reçeteleri gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.Bu topraklarda kardeşçe yaşayan sekiz farklı etnik kökene ait yemekleri tanıtmak, Çanakkale’yi gastronomi turizminin cazibe merkezlerinden biri haline getirmek GastroFest’in bir diğer hedefi. Bölgenin kültür zenginliğinin yansıdığı yemekleri usta şefler kendi yorumları ile ziyaretçilere ve katılımcılara sunacak.

Asya ve Avrupa kıtasının buluşma noktası Truva ile Gelibolu Yarımadası’nda tarihi ve yöresel lezzetler, Çanakkale Gastronomi Turizminin cazibe merkezlerinden biri olacak.

5000 yıllık tarihi geçmişi ile 8 farklı etnik mutfağa ev sahipliği yapılacak festivalde bu yıl Seferad Mutfağı değişik özellikleri ile ele alınacak.

Ayrıca çok sayıda peynir çeşidinin yanısıra civanperçemi, kurtkulağı, sarıkız çayı, kazdağları köknarı, yabani sarımsak, geven otu, arap sümbülü ,yabani kuşkonmaz, sarı kantaron ,yoğurt otu..gibi 32 Endemik tür de gün yüzüne çıkacak.

Festivalde ünlü şefler, tadım etkinlikleri, imza günleri bağ gezileri, çocuk etkinlikleri, yarışmalar ve söyleşiler gibi çok sayıda etkinlik de yer alacak.