web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Rusya’da Türkiye tatil paketlerine büyük ilgi

Rusya’da Türkiye tatil paketlerine büyük ilgi

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) yaptığı açıklamayla Rus tur operatörlerinin, erken rezervasyon kampanyası çerçevesinde Türkiye’deki yaz tatili paketlerinin yüzde 30-40’ını sattığını bildirdi.

Tur operatörlerinin ve en geniş acente ağlarının satışlarında Türkiye’nin payı şu anda pazarda ortalama %50-55 seviyesinde.

Yapılan açıklamada hemen hemen tüm büyük multidisipliner tur operatörlerinin Türkiye’de 31 Mart akşamına kadar erken rezervasyon promosyonu olduğu ve bu tarihten sonra çoğu otel için fiyatlar promosyon olmaktan çıkacağı bildiriliyor.

Tur operatörleri Coral Travel , ANEX Tour ve TEZ Tour’a göre kışın Türkiye’deki bazı otellerde konaklama indirimleri %55-70’e ulaştı.

ATOR, Çoğu tur operatörüne ve büyük seyahat acentesi ağlarına göre, erken rezervasyonların mevcut sonuçları Mart 2022’den daha iyi. Ancak, bu yılın erken rezervasyonlarını geçen yılınkiyle karşılaştırmak, çok gerçekçi sonuçlar vermeyeceğini açıkladı.

Türkiye rezervasyonlarında en çok ailelerin ilgisini çektiği de açıklamalar arasında.

Mayıs-Ekim 2023 dönemi için Türkiye’de büyük tur operatörleri aracılığıyla tatil rezervasyonu yaptıranlar arasında çocuklu turistlerin payı %60-65. Lüks turizm segmenti içinde ise çocuklu turistlerin payı %75-80’e ulaşıyor.