web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Türkiye’nin en temiz 10 plajı

Türkiye’nin en temiz 10 plajı

Doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve harika plajlarıyla dolu olan ülkemiz de her geçen yıl turist sayısı artış gösteriyor. Deniz tatili yapmayı seven yerli ve yabancı turistler için Türkiye’nin en temiz 10 plajı açıklandı.

Yaklaşık 47.000 TripAdvisor yorumu analiz edilerek oluşturulan rapora göre Gizli Liman Plajı, Türkiye’deki en temiz plaj olarak belirlendi. Gökçeada’da bulunan plajın 4 ve5 yıldızlı yorumların neredeyse %40’ı ‘temiz’ veya eşdeğer olduğunu belirtiyor. 

Cleanipedia tarafından yapılan araştırmaya göre, Yalıçiftlik Sahili ikinci sırada ve İnlice Plajı üçüncü sırada yer aldı. Sırasıyla yüksek puanlı yorumlardaki gezginlerin %35,6’sı ve %35’i plajlarıntemizliğini vurguluyor. 

Araştırmanın en ilginç kısımlarından biri ise Türkiye’nin en iyi 20 plajının 18’i Ege sahilinde bulunuyor. 

Yerli halk ve turistler, plajların ne kadar temiz olduğundan bahseden olumlu yorumların %29’unu alarak Balıkesir ilinin en temiz plajlara sahip olduğunu düşünüyor. 

en temiz plajlar

İstanbul listede ikinci sırada yer alırken, Adana üçüncü sırada yer almış. 

Prens Adaları, temizlik açısından tüm Türkiye’deki en temiz kıyılara sahip ve yorumların %29,1’i temizliğinden bahsediyor. 

Onu yakından takip eden diğer sahiller ise Marmara Denizi ve Karadeniz kıyıları; pozitif gezgin yorumlarının %23,3’ü ve %19’u temizliklerinden bahsediyor.