web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

İstanbul UEFA Şampiyonlar Ligi Finalini bekliyor

İstanbul UEFA Şampiyonlar Ligi Finalini bekliyor

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda gerçekleşecek UEFA Şampiyonlar Ligi final müsabakasında, İngiliz Manchester City ve İtalyan Inter takımları karşı karşıya gelecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali, dünyanın en popüler spor etkinlikleri arasında yer alır ve kulüpler, futbolcular ve finalin düzenlendiği şehir için büyük bir ekonomik değer taşıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ekonomik etkisi üzerine yapılan bir araştırmaya göre, yarışmadan elde edilen doğrudan gelir, TV hakları ve sponsorluklarda yılda 2,1 milyar Euro’dur. Şampiyonlar Ligi çeşitli sektörlerde güçlü bir dolaylı etki yaratıyor. Sadece turizme etkisi 237 milyon Euro’ya ulaşmaktadır. Finalin düzenlendiği şehir ise yaklaşık 50 milyon Euro’yu ekonomisine katmaktadır. Yapılan araştırmalara göre, Şampiyonların toplam ekonomik etkisi 3,6 milyar Euro’yu aşmaktadır. İstanbul, 10 Haziran da gerçekleşecek Final maçı nedeniyle yaklaşık 50 bin turisti ağırlamayı hedeflerken, ekonomiye de 60 milyon Euro katkı sağlayacak.

TÜRYİD Başkanı Kaya Demirer, mayıs ayını seçimden dolayı temkinli geçiren yurtdışı turizminin hazirana hazırlandığını belirtti. Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmecileri Derneği (TÜRYİD) olarak bir süredir İngiltere’nin yanı sıra iddialı olan Real Madrid’den dolayı İspanya’dan da “Gelirsek şunları yaparız, bunları planlıyoruz” şeklinde görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Demirer, “Sektör mayısın bekleyen, ertelenen taleplerine ek olarak Final maçı nedeniyle de haziran ayından umutlu. Fiyatlar çok yükseldi. Lüks mekânlar, teraslar hazırlıklarını yapıyor. Fazla mesaiye hazırlanıyoruz. Zaten gelen turist güçlü Türk mutfağını deneyimlemeyi talep ediyor. Özümüzü hizmet olarak sunduğumuz sürece başka hazırlığa gerek yok. Elbette Michelin yıldızlı restoranlara artı talep gelir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.